Inditex puja després d'uns resultats que agraden als analistes: principals claus

Els experts en destaquen especialment el bon començament en vendes del segon trimestre fiscal

Per

Bolsamania | 05 jun, 2024

Els analistes es mostren, en general, satisfets amb els comptes del primer trimestre fiscal (de l'1 de febrer del 2024 al 30 d'abril del 2024) que Inditex ha publicat aquest dimecres. La tèxtil puja a prop del 5% després d'anunciar aquestes xifres (46,07 euros).

Tot i que les vendes han crescut a un únic dígit (+7,1%, ja s'havia anticipat que la comparativa era molt exigent), Barclays destaca, per exemple, que l'EBIT del primer trimestre (1.636 milions, +10,3%) va ser un 2% superior a les seves expectatives i les del consens de Bloomberg. Això, malgrat que el marge brut va ser "lleugerament inferior" (el mercat esperava que se situés al voltant del 61% i ha millorat 13 punts bàsics respecte al primer trimestre del 2023, fins al 60,6%).

Barclays afegeix que els ingressos del primer trimestre d'Inditex (8.150 milions) van estar per sobre de les seves expectatives i de les del consens de Bloomberg, amb creixement de vendes en moneda constant del 10,6%, "cosa que il·lustra l'èxit de les col·leccions d'Inditex malgrat un entorn econòmic relativament feble en alguns països”. La mateixa companyia ha indicat al seu comunicat de resultats que les col·leccions Primavera/Estiu han estat "molt ben rebudes" pels clients.

"Encara que el marge brut va estar lleugerament per sota de les nostres expectatives i les de Bloomberg, en 60,6%, això va ser més que compensat per un control continu i estricte dels costos operatius. En general, l'EBIT va ser un 2% superior a les nostres expectatives i les del consens".

Barclays destaca també que la generació de flux de caixa es va mantenir igualment robusta i va portar a un augment addicional de la reserva d'efectiu a 11.600 milions d'euros. "El comerç actual continua sent fort malgrat comparacions desafiadores, cosa que probablement tranquil·litzarà sobre la fortalesa del model de negoci d'Inditex", comenta.

Barclays té un consell de neutral per a Inditex, amb un preu objectiu de 39 euros.

Jefferies, per la seva banda, diu que els resultats del primer trimestre han estat en línia amb el que s'esperava i assenyala que les xifres de vendes avançades (els ingressos a la botiga i en línia a tipus de canvi constant creixen un 12% entre l'1 de maig i el 3 de juny) s'han situat "àmpliament per davant". Tot això, comenta, "confirma la narrativa d'inversió ja ben reconeguda. Una que veu el grup continuar aconseguint àmplis guanys en quota de mercat".

Tot i que Jefferies reconeix que el progrés del marge brut és ara més mesurat, "el resultat net en termes de creixement de guanys i tornada als accionistes continua sent impressionant en un context més ampli de consum discrecional".

Jefferies té un consell de compra per a Inditex, amb un preu objectiu de 49 euros.

"El resultat net en termes de creixement de guanys i tornada als accionistes segueix sent impressionant"

Renta 4 parla també d'uns resultats del primer trimestre fiscal que compleixen les previsions i les del consens a nivell operatiu, i que superen lleument en termes de resultat net. La companyia es refereix així mateix al bon inici de les vendes a la botiga i en línia a tipus de canvi constant entre l'1 de maig i el 3 de juny, "nivell elevat i superior al del primer trimestre del 2024 (+10,6%)".

"Com esperàvem, la directiva manté els objectius del 2024: creixement de l'espai a la botiga (brut) del +5% entre 2024/26; capex 2024 de 1.800 milions, que inclou 900 milions per ampliar la seva capacitat logística; i dividend 2024 d'1,54 euros per acció".

"Resultats molt en línia amb les previsions, amb bon inici de les vendes ex divisa al segon trimestre del 2024 (el 2024 tindrà una comparativa molt exigent enfront del 2023) i sense novetats pel que fa als objectius", comenta Iván San Félix, analista de Renta 4.

Renta 4 té la seva recomanació i valoració d'Inditex en revisió (abans el preu objectiu era de 39,5 euros, amb un consell de mantenir).

Per part seva, Bankinter comenta que els resultats del primer trimestre han batut lleugerament expectatives i remarca també el "positiu" començament del segon trimestre fiscal. Subratlla la resiliència del creixement i els marges en un entorn difícil.

"Malgrat la desacceleració prevista durant els propers trimestres, un bon control de costos juntament amb la capacitat de mantenir preus defensen els marges a nivells de màxims històrics. Amb presència a 213 mercats i baixa quota de mercat en un sector molt fragmentat, el potencial de creixement orgànic és elevat", explica Elena Fernández-Trapiella, analista del banc.

"Mantenim la recomanació de compra i preu objectiu de 45 euros. Els múltiples actuals són raonables per a un valor amb creixement i marges elevats sostenibles", conclou l'experta.

Finalment, des d'eToro destaquen les “bones xifres” presentades avui per la companyia. Amb vista al futur, diuen que Inditex "continua llançant bones perspectives amb un fort inici del segon trimestre".

"Així les coses, les accions s'encaminen cap als 50 euros com a preu objectiu. Tot i això, malgrat aquests resultats positius i l'optimisme del mercat, no hem de deixar d'analitzar l'escenari econòmic, per si esdevé menys favorable en el futur, atès el seu impacte en una possible reducció de la despesa que podria afectar la companyia. És crucial monitoritzar com evoluciona l'entorn econòmic i com Inditex s'adapta a aquests possibles desafiaments”, comenta Javier Molina, analista sènior de mercats d'eToro.

Últimas noticias