Inditex confia en presentar un resultat rècord per a assaltar el llistó dels 35 euros

Les accions del gegant tèxtil s'han revaloritzat un 20% des dels mínims de febrer

Per

Bolsamania | 19 set, 2016

Actualitzat : 10:59

El valor amb major capitalització de la borsa espanyola presentarà els resultats corresponents al seu primer semestre fiscal de l'exercici el proper 21 de setembre. Amb més de 7.000 botigues en 91 països diferents, Inditex podria presentar un resultat rècord per al seu primer semestre fiscal.

Les accions d'Inditex encaren la cita en forma. Es revaloren un 20% des dels mínims de febrer i mantenen la tendència alcista que va iniciar el 2008, multiplicant el seu valor per 8 durant aquests anys. Aquesta evolució de l'empresa agrada a les firmes d'anàlisi, i només un 7,5% recomana vendre els seus títols. El 67,5% aconsella comprar i, segons el consens de Bloomberg, el preu objectiu mitjà és de 34,67 euros per acció, amb la qual cosa compta amb un potencial alcista del 12% respecte als 31,74 euros als quals va tancar el divendres. Els més optimistes en les seves recomanacions són HSBC i Société Générale, que aposten per veure el gegant tèxtil a 40 euros els propers dotze mesos.

VENDES EN CONTINU CREIXEMENT

Si en alguna cosa coincideixen els últims informes de brokers publicats és en l'augment de les vendes LFL (like for like, sense tenir en compte l'obertura de noves botigues), les estimacions de creixement estan entre el 6% i el 15%. Aquesta variable és determinant per millorar l'eficiència l'empresa i redunda en un major benefici net a llarg termini. Els ingressos dels establiments no paren d'augmentar i es deu, en gran mesura, al desemborsament realitzat per reformar moltes de les botigues i a la retallada de preus que s'ha fet per lluitar contra la competència.

Tenint en compte les vendes totals de l'empresa, el consens d'analistes espera que augmentin en un 11%, fins els 10.433 milions d'euros. A UBS, una de les firmes menys optimistes amb les accions d'Inditex, assenyalen que la pujada de la facturació s'ha vist afavorida per raons geogràfiques i conjunturals. Les economies dels principals mercats de la tèxtil han funcionat millor del que s'esperava durant aquest any i això ha permès a les marques del grup seguir incrementant les seves xifres de venda

Segons el consens de Bloomberg, el resultat net per al primer semestre fiscal augmentaria en un 7%

D'altra banda, el creixement del benefici és consistent. Segons el consens de Bloomberg, el resultat net per al primer semestre fiscal de augmentaria en un 7%, per assolir xifra rècord de 1.246 milions d'euros. En termes interanuals, el benefici semestral ha crescut en 9 dels últims 10 semestres.

Goldman Sachs és un dels més optimistes pel que fa al benefici que reportarà la companyia tèxtil en aquest primer semestre, i estima un resultat net de 1.526 milions d'euros. No obstant això, adverteix dels principals riscos als quals s'enfrontarà l'empresa els propers mesos són l'encariment dels materials i als moviments bruscs de les divises.

Amb un model de negoci centralitzat en l'economia europea, un euro més feble impactaria directament sobre els resultats de l'empresa, de manera que, igual que els seus competidors comunitaris, Inditex està destinant gran part dels seus esforços a expandir-se en nous mercats.

EL SOMNI AMERICÀ

Les marques europees han trobat en el mercat nord-americà un nínxol de negoci clau per créixer en el mitjà termini. Mentre la britànica Asos i la sueca H&M es troben bastant establertes als Estats Units, per a la marca espanyola és un territori pràcticament inexplorat.

Amb només 72 botigues als EUA, la distribuïdora de moda espanyola té marge per aconseguir igualar els 1.818 establiments de les seves diferents marques que té a Espanya, amb un públic objectiu 8 vegades inferior. Durant l'any 2015, aquest mercat va suposar únicament el 3% de la facturació total d'Inditex, mentre que per a dos dels seus competidors clau a Europa, Asos i H&M, ja significa el 13% i l'11% respectivament del seu negoci.

Les vendes en línia de l'empresa espanyola no para de créixer, de fet HSBC estima un creixement per al proper any del 20%

JP Morgan identifica tres tendències clau que estan canviant en el tèxtil dels EUA. La primera és l'augment de la quota de mercat de la moda baix cost. El segon és un major interès per part dels consumidors, especialment els més joves, per la moda. I el tercer és un canvi estructural de la indústria cap a les vendes en línia.

Davant aquests canvis, destaca que les més ben posicionades per aconseguir la demanda són Inditex i Primark. Les vendes en línia de l'empresa espanyola no para de créixer, de fet HSBC estima un creixement per al proper any del 20% mentre que, d'altra banda, l'empresa fundada a Dublín és el líder indiscutible de la moda baix cost.

La guerra per quedar-se amb els clients nord-americans està més viva que mai, i els fabricants europeus ja ho han posat en el seu punt de mira davant les possibilitats de creixement que presenta respecte al saturat mercat europeu.

Últimas noticias