Inditex apujarà els preus un 5% per a la temporada tardor/hivern

Per absorbir l'impacte de la pujada dels costos i protegir el seu marge de beneficis

Per

Bolsamania | 14 set, 2022

Inditex ha confirmat una pujada mitjana dels preus del 5% per a la temporada tardor/hivern amb l'objectiu d'absorbir l'impacte de l'ascens en els costos operatius i protegir el seu marge de beneficis.

"Pujarem els preus un 5% de mitjana per a la temporada de tardor/hivern a causa de les pujades dels costos operatius que s'estan produint a tots els mercats", ha confirmat el conseller delegat, Óscar García Maceiras, durant la presentació de resultats del primer semestre fiscal.

Inditex, matriu de Zara, ja va aplicar una pujada mitjana del 5% als preus dels seus productes durant el primer trimestre fiscal per contrarestar l'augment de la inflació a nivell global.

Maceiras ha afegit que "tractem de tenir una política de preus estable, però quan hi ha impactes temporals que arriben per la inflació, el que fem és intentar ajustar aquesta política de preus per absorbir els impactes temporals al nostre marge brut".

En aquest sentit, ha explicat que "considerem que una pujada d'un dígit mitjà (5%) serà la mateixa mesura que aplicarem a la col·lecció de tardor/hivern, com vam fer a la col·lecció de primavera/estiu".

En ser qüestionat per la reacció dels consumidors que compren via en línia a aplicar un recàrrec a les devolucions, Maceiras ha assenyalat que "no ha tingut un impacte significatiu i està sent generalment ben acceptat pels clients".

Durant el període que va des de l'1 d'agost fins a l'11 de setembre, Inditex ha registrat una pujada mitjana de les vendes de l'11%. Maceiras ha afegit que "està sent molt ben rebuda" i s'ha mostrat optimista de cara als propers trimestres.

Últimas noticias