Ignacio Sánchez-Asiaín (Popular): "No hem estat capaços d'explicar el nostre model de negoci de forma coherent"
El conseller delegat del banc diu que, en poques setmanes, respondran preguntes clau del mercat
- Sánchez-Asiaín ha insistit que cal diferenciar entre el negoci de pimes i l'immobiliari
- En castellano: Ignacio Sánchez-Asiaín (Popular): "No hemos sido capaces de explicar nuestro modelo de negocio de forma coherente"
El conseller delegat de Popular, Ignacio Sánchez-Asiaín, ha avançat aquest dijous que l'entitat aclarirà en "poques setmanes" quanta inversió o dotació "fa falta" perquè la desinversió dels seus actius immobiliaris sigui "prou ràpida" i quants diners genera l'activitat principal del banc, centrada en pimes.
Durant la seva intervenció al XXIV Trobada del sector financer, organitzat per ABC, Deloitte i Societat de Taxació, Sánchez-Asiaín ha reconegut que "últimament" Popular ha generat "poca confiança al mercat" i ha apuntat que això és a causa que no s'ha sabut diferenciar entre el negoci de pimes i l'immobiliari que desenvolupa el banc.
Per això, creu que el mercat es planteja dues qüestions: quina inversió o dotació fa falta perquè la desinversió dels seus actius immobiliaris sigui prou ràpida i quants diners genera l'activitat principal.
"En oferir la informació de Popular de forma agregada no hem estat capaços d'explicar-la de forma coherent", ha afirmat el conseller delegat de Popular, que ha precisat que la gestió d'aquestes dues activitats va quedar dividida al setembre de 2016.
Des de llavors, el banc ha procedit a l'assignació d'ingressos, despeses i provisions a cadascun d'aquests dos negocis, una operació que va concloure el 31 de març. "Solament des de fa uns dies som capaços d'assignar a ambdues realitats ingressos, costos i provisions. En poques setmanes serem capaços de respondre a les dues preguntes del mercat", ha insistit.
A partir de llavors, creu que el mercat posarà valor futur a Popular i la seva estratègia. "A futur no volem ser un banc immobiliari, volem ser un banc de pimes, que és el que hem estat tota la vida i és el que fem bé", ha postil·lat.
D'altra banda, el 'número dos' de Popular ha assegurat que el banc té a dia d'avui més capital que abans de la crisi, però ha incidit que les exigències reguladores són majors, per la qual cosa entén que serà la regulació la que marqui el 'timing' en el qual l'entitat haurà d'actuar.
"D'aquest 'timing' i de l'equilibri entre la capacitat de generació de capital i les necessitats de dotació sortiran les alternatives d'acció possibles que prenguem, entre les quals es troben generació orgànica de capital, desinversions puntuals d'actius ‘non core', possible accés al mercat o possibles operacions corporatives", ha explicat.