IBM puja un 6% després de comprar Truven Health Analytics per 2.600 milions de dòlars

Amb l’objectiu d’ampliar la seva presència, ja considerable, en el sector de la salut

Per

Bolsamania | 18 feb, 2016

Actualitzat : 17:39

International Business Machines (IBM) ha comprat l'empresa de dades sanitàries Truven Health Analytics per 2.600 milions de dòlars amb l'objectiu d'ampliar la seva presència, ja considerable, en el sector de la salut. Les seves accions pugen un 6% al Dow Jones.

Segons The Wall Street Journal, l'operació duplicarà la mida del negoci Watson Health, que donarà feina a 10.000 persones a mesura que l'empresa introdueixi nous serveis tecnològics per oferir-los a doctors i hospitals. IBM ja ha invertit uns 4.000 milions de dòlars en companyies mèdiques tecnològiques per expandir-se en aquest sector, amb fortes previsions de creixement.

DISPOSA DE DADES D'UNS 300 MILIONS DE PACIENTS

Segons The New York Times, Truven Health Analytics emmagatzema les dades dels tractaments, i el cost d’aquests, de més de 200 milions de pacients. Des que IBM va crear Watson Health el mes d'abril passat, ja ha comprat quatre companyies relacionades amb aquest sector.

El negoci sanitari d'IBM, anomenat Watson Health, ja disposa de dades d'uns 300 milions de pacients vius, la majoria dels Estats Units. El negoci consisteix a utilitzar un programari d'intel·ligència artificial que treballa com un assistent digital especialitzat per als experts, que l’utilitzen per millorar els costos i les cures mèdiques.

Últimas noticias