Iberia destaca la "normalitat" durant la jornada de vaga, amb un seguiment del 17%

La companyia ha dit que s'estan complint els serveis mínims

Per

Bolsamania | 05 gen, 2024

Actualitzat : 10:00

Iberia ha informat aquest divendres que la vaga convocada pels sindicats per als treballadors de 'handling' de la companyia (els que fan les tasques de càrrega i descàrrega) està tenint un seguiment del 17%, segons les dades facilitades a les 7:00 hora del matí. L'aerolínia ha dit que s'estan complint els serveis mínims, que l'assistència de la plantilla programada és del 95% i que la jornada s'està desenvolupant amb "normalitat". Alhora, ha indicat que no hi ha cap incidència relacionada amb el "conflicte".

En un comunicat remès per la companyia, Juan Cierco, director Corporatiu d'Iberia, ha reiterat que "la vaga és inexplicable, ja que tots els llocs de treball, així com les condicions salarials i extrasalarials i beneficis socials estan garantits de per vida pel V Conveni del Sector gràcies, precisament, a la feina feta aquests anys pels mateixos sindicats que ara convoquen vaga”.

Cierco ha afegit que la vaga és "irresponsable" i "incoherent", atès que els sindicats que la convoquen per exigir l''autohandling' "són els mateixos que s'han manifestat en reiterades ocasions en contra d'aquest procés, perquè, segons la seva opinió, perverteix el sentit dels repartiments de les llicències, escurçant el negoci per a les empreses adjudicatàries, la qual cosa repercuteix negativament en les condicions laborals dels treballadors”.

La vaga es produeix després que la reunió d'aquest dijous entre els sindicats i Iberia finalitzés sense acord, i està previst que s'estengui fins al 8 de gener.

UGT, CCOO, USO i Comitè Intercentres han cridat a la vaga després que la companyia perdés la llicència d'operador en vuit dels grans aeroports a l'últim concurs d'Aena. Segons el conveni, aquests treballadors serien subrogats a la nova companyia adjudicatària i els sindicats temen que això pugui provocar un minvament en els drets laborals de què ara gaudeixen els treballadors d'Iberia.

Per això, han sol·licitat a la companyia que s'aculli a l'autohandling i mantingui així gran part de la seva plantilla, cosa que Iberia considera inviable.

Iberia informa aquesta setmana que ha reubicat més del 80% dels passatgers afectats per la vaga, mentre que més del 10% ha sol·licitat reemborsament.

Últimas noticias