Iberdrola tanca la venda de tres actius minihidràulics a l'austríaca Kelag

L'operació forma part del pla de rotació d'actius anunciat a l'últim Capital Markets Day

Per

Bolsamania | 06 nov, 2023

Actualitzat : 10:40

Iberdrola ha tancat la venda de tres plantes minihidràuliques, amb una capacitat instal·lada total de 35 MW, a la companyia energètica austríaca Kelabg. L'acord signat permet ampliar-lo i incloure-hi actius nous.

Kelag és un actor de reconegut prestigi al sector hidràulic gràcies a la seva experiència, gestionant gairebé 100 centrals hidroelèctriques pròpies, així com drets d'adquisició i subscripció d'energia hidroelèctrica amb una capacitat instal·lada total de 1.500 MW a Àustria, ha informat Iberdrola mitjançant un comunicat aquest dilluns. Es tracta de la segona operació de Kelag a Espanya després d'adquirir-hi quatre centrals hidroelèctriques el 2022.

Aquesta transacció forma part del programa de rotació d'actius no estratègics anunciat per Iberdrola per al període 2023-2025 al Pla Estratègic, que ja s'ha complert al 100% per donar suport al pla d'inversió de 47.000 milions d'euros.

Aquesta desinversió s'uneix a altres realitzades recentment a Mèxic, i als acords subscrits i anunciats amb Mapfre, Norges Bank Investment Management, Masdar, bp o Energy Infrastructure Partners.

Kelag per la seva banda té com a estratègia continuar creixent en projectes d'energies renovables tant a escala nacional com a tot Europa durant els propers anys.

Iberdrola no ha revelat el muntant de la transacció.

Últimas noticias