Iberdrola reforestarà quatre pobles de Galícia, Cantàbria i Castella i Lleó

Com a part de la iniciativa "Bosc busca poble on créixer"

Per

Bolsamania | 30 ago, 2022

Iberdrola reforestarà quatre pobles de Galícia, Cantàbria i Castella i Lleó com a resultat del projecte “Bosc busca poble on créixer” llançat per l'energètica. Muelas del Pan, San Cebrián de Castro (els dos a Zamora), Cerdedo-Cotobade (Pontevedra) i Liérganes (Cantàbria) són els vencedors d'aquesta iniciativa llançada per l'elèctrica espanyola.

“Seran en conjunt unes 230 hectàrees, que Iberdrola sembrarà amb plançons, drone i llavors intel·ligents a través del seu programa internacional d'empreses emergents, Perseo, de la mà de CO2 Revolution, empresa especialitzada a mesurar l'empremta de carboni i a ajudar a compensar-la a través de projectes de reforestació”, indica la companyia en un comunicat.

Així, Iberdrola assegura que efectuarà la plantació de més de 270.000 arbres d'espècies autòctones i garantirà que s'originin ecosistemes sencers que fomentin la biodiversitat; se sembraran, a més, plantes arbustives, aromàtiques i florals de tots els estrats de la capa vegetal”.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és recuperar terrenys degradats, bé per incendis o per usos no sostenibles, reduir els processos erosius, millorar el paisatge i recuperar l'activitat biològica i forestal amb la introducció de diverses espècies”. L'elèctrica es farà càrrec dels costos i treballarà amb els municipis per definir l'abast i la viabilitat de les reforestacions a realitzar a cadascun.

“Gràcies a aquests projectes s'absorbiran més de 175.000 tones de CO2 durant els propers 35 anys”, afirmen des d'Iberdrola.

Iberdrola s'ha fixat en promoure la plantació de 20 milions d'arbres durant aquesta dècada, que capturaran aproximadament 6 milions de tones de CO2 en 30 anys.

Últimas noticias