Iberdrola porta l'opció de l'autoconsum a tots els habitants de Càceres

Ha instal·lat 10 comunitats solars amb una potència conjunta de 1.100 kW

Per

Bolsamania | 21 jun, 2023

Iberdrola ha convertit Càceres en la primera ciutat que ofereix a tots els habitants la possibilitat d'accedir a l'autoconsum sense necessitat de comptar amb una infraestructura pròpia ni de fer-hi inversions. Segons informa la companyia aquest dimecres, gràcies a aquesta iniciativa tots els veïns podran gaudir d'un estalvi de fins a un 40% en el consum elèctric.

En total, Iberdrola ha instal·lat 10 comunitats solars amb una potència conjunta de 1.100 kW a la coberta de diferents edificis situats a diferents punts de la ciutat, cosa que evitarà l'emissió de prop de 9.000 tones de CO2. Els veïns podran triar a quina Comunitat Solar adherir-se sempre que estigui a una distància inferior de 2 km.

Iberdrola ha assumit la inversió total del muntatge i la gestió dels diferents sistemes d'autoconsum col·lectiu, mentre que els propietaris dels edificis, com ara col·legis, tanatoris, comerços o naus industrials, entre d'altres, han cedit les cobertes per facilitar el consum d'energia 100% renovable i de proximitat a tots els veïns de la ciutat de Càceres.

La iniciativa dona accés a tots els seus habitants a la generació d'energia distribuïda, independentment de la tipologia d'habitatge on visquin -tingui o no coberta o es tracti d'un edifici històric protegit-, i de la capacitat d'inversió. D'aquesta manera, Iberdrola es converteix en un agent facilitador, relacionant les teulades disponibles a les ciutats amb els veïns que viuen a prop.

Els veïns que decideixin formar part d'una comunitat solar ho faran sense permanència, amb garantia d'estalvi i gaudiran dels mateixos avantatges de qualsevol altre autoconsumidor, ha subratllat Iberdrola.

L'objectiu d'Iberdrola és estendre aquest model pilot de Càceres a totes les ciutats d'Espanya perquè qualsevol veí pugui accedir a una Comunitat Solar, especialment als dos terços de la població que viu en edificis en altura al país.

Últimas noticias