Iberdrola invertirà 1.100 milions en una planta d'hidrogen verd a Austràlia

Produirà 300.000 tones de metanol verd que s'utilitzarà com a combustible marí

Per

Bolsamania | 19 des, 2022

Actualitzat : 18:42

Iberdrola Australia i el desenvolupador d'hidrogen ABEL Energy han anunciat la construcció d'una planta de producció d'hidrogen verd i metanol verd a Bell Bay, al nord de Tasmània (Austràlia). El projecte, anomenat Bell Bay Powerfuels, està recolzat pel govern australià, i suposarà una inversió de 1.100 milions d'euros.

Bell Bay Powerfuels produirà 200.000 tones de metanol verd a l'any en la primera fase de desenvolupament, una quantitat que arribarà a les 300.000 tones en la segona fase. Així, el projecte serà “un dels més grans del món”, segons ha destacat l'entitat en una nota de premsa.

El metanol verd servirà per subministrar al mercat marítim, a més de per a altres aplicacions. Des del 2021, les principals companyies navilieres del món estan apostant per grans vaixells dissenyats per funcionar amb metanol verd de combustió ultra neta.

"Aquesta decisió té grans beneficis, com eliminar la contaminació de l'aire als ports, evitar desastres ambientals per vessaments de petroli en entorns marins, i reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle generades actualment per l'ús de combustibles fòssils", han informat Iberdrola.

Per a la construcció de la futura planta, que combina inversions en generació renovable amb inversió en capacitat d'hidrogen verd, i que es caracteritza per tenir un enfocament col·laboratiu per crear valor a llarg termini per a la comunitat de Tasmània, es confiarà “en la millor tecnologia del món" i suposarà la creació de 500 llocs de treball. 200, entre directes i indirectes, seran de contractació local.

"La inversió d'Iberdrola Australia a Bell Bay Powerfuels Project demostra el nostre compromís d'ajudar les empreses australianes a reduir les seves emissions de carboni en sectors en què històricament, tant tècnicament com econòmicament, ha estat més difícil de dur a terme aquesta transició. Estem molt contents de poder combinar l'experiència global d'Iberdrola en tecnologies d'hidrogen verd amb el coneixement local i l'impuls comercial d'ABEL Energy”, ha afirmat Ross Rolfe, conseller delegat i director general d'Iberdrola Austràlia.

"Al costat d'Iberdrola esperem impulsar l'hidrogen verd a escala comercial a Austràlia i establir una nova indústria de tecnologia climàtica que beneficiï la comunitat de Tamar Valley i les seves futures generacions. Estem encantats de comptar amb el suport d'Iberdrola com a soci financer i com a expert en construcció i operació d'energies renovables a gran escala a Austràlia i a tot el món”, ha asseverat Michael van Baarle, cofundador i director executiu d'ABEL Energy.

Iberdrola desenvolupa 60 iniciatives en renovables i H2 verd a vuit països diferents. El seu objectiu és assolir les 35.000 tones d'hidrogen a l'any el 2025 i més de 350.000 tones anuals el 2030. Per això, la companyia compta amb una cartera de projectes de 2.400 MW a diferents regions, principalment a Espanya, Estats Units i Austràlia.

Últimas noticias