Iberdrola invertirà 11 milions a renovar la subestació elèctrica d'Onda (Castelló)

Possibilitarà la connexió en un futur a noves subestacions que es construiran a la província

Per

Bolsamania | 20 ago, 2024

Iberdrola, a través de la seva empresa distribuïdora i-DE, invertirà 11 milions d'euros en l'ampliació i la renovació de la subestació transformadora Corral del Cuervo, ubicada a Onda (Castelló).

La remodelació de la subestació permetrà comptar amb un nombre més gran de posicions de línies de 132 quilovolts (kV) que possibilitarà operar amb més flexibilitat la distribució d'energia a la zona i millorar l'adaptació a les condicions operatives, ja que habilitarà la connexió amb les subestacions de la Plana i Alcalatén.

A més, la nova configuració de la subestació possibilitarà la connexió en un futur a noves subestacions que es construiran a la província per cobrir el creixement previst a municipis de l'entorn.

i-DE es troba immersa en un procés de transformació de la xarxa de distribució elèctrica que permet disposar de més informació per implantar mesures addicionals d'eficiència i sostenibilitat energètica, de manera compromesa amb una acció climàtica ambiciosa i urgent.

"Aquest conjunt d'actuacions facilitarà l'electrificació de l'economia i la integració de generació renovable, en incrementar-se la capacitat i la millora de la disponibilitat, contribuint, per tant, a la necessària transició energètica i la descarbonització de 'economia. Les xarxes elèctriques són primordials per permetre la transició energètica, per la qual cosa és fonamental incrementar-hi la inversió", assenyala Guillermo Raga, director d'i-DE a la Regió Est.

Últimas noticias