Iberdrola instal·larà sis noves bateries d'emmagatzematge a Espanya amb una potència de 150 MW

Aquests sistemes s'integraran amb fonts renovables com l'energia solar

Per

Bolsamania | 23 gen, 2024

Iberdrola instal·larà sis Sistemes d'Emmagatzematge d'Energia amb Bateries (SAEB) amb una potència conjunta de 150 MW en total. Es tracta d'una solució "innovadora" per a l'emmagatzematge i la integració de les energies renovables al sistema, ha destacat la companyia en un comunicat. Cada projecte generarà més de 100 llocs de treball verds, incloent-hi les fases de construcció i explotació, ha afegit.

Les sis bateries que l'empresa instal·larà han estat designades com a Projectes Estratègics per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) a l'àmbit d'energies renovables, hidrogen verd i emmagatzematge (ERHA). Rebran un finançament de 37,5 milions d'euros.

Les bateries utilitzaran tecnologia Ion-Litio, la més comuna actualment a causa del seu equilibri entre rendiment, maduresa tecnològica i cost. Aquests sistemes s'instal·laran com a tecnologia hibridada juntament amb fonts renovables d'energia, en aquest cas amb la solar, per tant la planta fotovoltaica i la bateria compartiran el mateix punt de connexió.

Els projectes es duran a terme a Castella i Lleó, Extremadura, Castella-La Manxa i Andalusia, i cada bateria comptarà amb una potència de 25 MW i una capacitat de 50 MWh.

A Castella i Lleó, s'instal·larà una bateria a Revilla Vallejera (Burgos), on Iberdrola va finalitzar el 2023 la primera planta híbrida eòlica i solar d'Espanya, Extremadura, per part seva, tindrà dues noves bateries, a la província de Càceres, on s'ubiquen les plantes fotovoltaiques C. Arañuelo I i II, la companyia instal·larà dues bateries, a Castella-La Manxa, als municipis de Valverdejo, Alarcón i Olmedilla d'Alarcón(Cuenca), on Iberdrola compta amb parcs solars, s'instal·laran dues bateries. La sisena bateria es construirà a Huelva, al municipi de Puebla de Guzmán.

Últimas noticias