Iberdrola instal·la 50 monopilots al parc eòlic marí alemany Baltic Eagle

Aquesta infraestructura permetrà que les "turbines eòliques estiguin ancorades de forma segura al fons marí"

Per

Bolsamania | 12 set, 2023

Actualitzat : 16:06

Iberdrola ha finalitzat aquest dimarts la instal·lació dels cinquanta monopilots del parc eòlic marí Baltic Eagle, a Alemanya, cosa que permetrà que "les turbines eòliques estiguin ancorades de manera segura al fons marí", segons ha informat la companyia en un comunicat.

Els treballs de construcció, "continuen segons el previst i el següent pas és la instal·lació de les cinquanta peces de transició, fabricades a Avilés per Windar i que actualment estan ja emmagatzemades al port de Mukran". Gràcies a aquest projecte, s'han pogut crear “al voltant de 800 llocs de treball”, assegura Iberdrola.

La instal·lació del cablatge intern, que igual que la instal·lació dels monopilots serà duta a terme per Van Oord, està prevista per a finals de 2023, per finalment començar amb la posada en marxa a finals de 2024.

En la construcció d'aquest parc eòlic hi estan involucrades tant empreses espanyoles com alemanyes, daneses, neerlandeses i belgues. El projecte compta amb una capacitat de producció de 476 MW, li permetrà subministrar “energia renovable a aproximadament 475.000 llars i reduirà les emissions de CO2 en aproximadament 800.000 tones l'any.

La companyia energètica, juntament amb el parc eòlic marí Baltic Eagle, ha desenvolupat a la costa del mar Bàltic el parc eòlic Wikinger de 350 MW i està desenvolupant el projecte Windanker de 300 MW, que es completarà el 2026, cosa que aportarà una capacitat total de més d'1,1 GW en aquesta zona geogràfica.

Últimas noticias