Iberdrola i el BEI signen un préstec de 70 milions per a renovables a Portugal

Anirà destinat a la construcció de plantes fotovoltaiques de 188 MW

Per

Bolsamania | 22 des, 2022

El Banc Europeu d'Inversions (BEI) i Iberdrola han signat un acord nou per accelerar la transició energètica de Portugal mitjançant el desenvolupament de noves plantes d'energia renovable. El Banc de la UE concedirà un préstec verd de 70 milions d'euros per construir una cartera de projectes amb una capacitat total d'uns 188 megawatts (MW). Els projectes solars suposaran una inversió total de més de 150 milions dʻeuros.

El BEI finançarà cinc plantes solars fotovoltaiques i les seves instal·lacions de connexió amb una capacitat total d'uns 188 MW, situades a les regions portugueses d'Algarve, Centre, Alentejo i Lisboa. Aquestes plantes solars fotovoltaiques es troben principalment a zones rurals, per la qual cosa són considerades regions de cohesió per la Unió Europea.

El finançament també inclourà infraestructures auxiliars com ara carreteres d'accés, subestacions i interconnexions. "Aquestes inversions no només augmentaran la generació d'energia neta, sinó que també milloraran la seguretat del subministrament", ha destacat l'empresa en una nota de premsa.

En conjunt, les noves infraestructures permetran crear a prop de 1.000 llocs de treball directes durant la fase de construcció, a més dels que es generaran en altres sectors relacionats.

El vicepresident del BEI, Ricardo Mourinho Félix, ha declarat que "l'acord signat avui demostra el compromís del Banc de donar suport a Europa en la consecució dels seus objectius climàtics. Ens complau col·laborar amb Iberdrola en el desenvolupament de les primeres plantes d'energia solar a Portugal, que generaran creixement econòmic i llocs de treball en regions de cohesió. Aquest projecte és un excel·lent exemple de la cooperació estratègica entre el BEI -el Banc del Clima de la Unió Europea- i Iberdrola -líder mundial en renovables- units en el suport a la recuperació econòmica verda, la transició ecològica i la seguretat energètica d'Europa”.

Per part seva, José Sainz, director financer d'Iberdrola, ha explicat que "aquesta col·laboració amb el BEI suposa un nou impuls per als projectes d'Iberdrola al país, en un moment com l'actual, en què la transició energètica és més necessària que mai i és l'únic camí per reduir la dependència dels combustibles fòssils.” El finançament subscrit amb el BEI està en línia, a més, “amb l'aposta d'Iberdrola per recolzar la transició energètica al país, on pretenem triplicar la nostra capacitat fotovoltaica el 2023", segons ha manifestat Sainz.

A finals del proper exercici, les inversions d'Iberdrola a Portugal superaran els 2.000 milions d'euros. Addicionalment, l'empresa té previst destinar 3.000 milions d'euros als propers anys a projectes solars, eòlics i d'emmagatzematge, així com noves solucions com l'hidrogen verd.

Iberdrola continua ampliant les seves vies de finançament verd i al tancament del setembre del 2022 ja arribava a un import proper als 45.000 milions d'euros, dels quals gairebé 16.000 milions corresponen a bons verds.

Últimas noticias