Iberdrola i Aedas Homes desenvoluparan habitatges sostenibles a Madrid

L'elèctrica hi instal·larà panells solars i carregadors de vehicles elèctrics

Per

Bolsamania | 07 oct, 2022

Iberdrola i Aedas Homes han segellat la primera aliança entre una promotora i una elèctrica a Espanya per impulsar la sostenibilitat i el respecte al medi ambient en nous projectes residencials, segons han anunciat les companyies en una nota conjunta.

“Aquest acord de col·laboració converteix Iberdrola en el principal 'partner' de la promotora a la Comunitat de Madrid per al subministrament i la instal·lació a les seves residencials de plaques solars; i de carregadors per a vehicles elèctrics”, expliquen. Així mateix, ambdues companyies destaquen que fa “diversos anys” que estan treballant “amb projectes molt satisfactoris com Ulloa a Alcorcón i Argea a Colmenar Viejo”.

"L'objectiu principal és que les cases AedasHomes puguin arribar a ser autosuficients energèticament", assegura Luis García Malo de Molina, director d'operacions de la companyia. En aquest pla ESG, Aedas s'ha compromès a neutralitzar el 50% de les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle en els seus projectes el 2030, entre d'altres punts.

Per part seva, Antonio Armengot, delegat comercial d'Iberdrola a Madrid, assenyala que “aquest acord ens permet continuar avançant en la descarbonització gràcies a l'electrificació, a l'ús de les energies renovables i promou l'ús del cotxe elèctric”. "Amb aquest tipus d'acords caminem en la lluita contra el canvi climàtic i es facilita als ciutadans fer el seu dia a dia molt més sostenible amb una menor empremta de carboni", afegeix.

La instal·lació de panells fotovoltaics d'autoconsum, que produeixen energia elèctrica gratuïta i 100% renovable, satisfarà la demanda elèctrica dels habitatges i reduirà significativament la factura de la llum. A més, és una producció lliure d'emissions de CO2.

Aquests panells solars també alimentaran els punts de recàrrega de vehicles elèctrics, per això l'estalvi serà doble, ja que aquest equipament eficient promou una energia renovable i neta en detriment del combustible fòssil.

Últimas noticias