Iberdrola facilitarà als seus clients el canvi de la caldera de gasoil per aerotèrmia

La companyia oferirà descomptes de fins a 1.000 euros fins al 31 d'octubre

Per

Bolsamania | 13 set, 2023

Iberdrola ha anunciat que facilitarà als clients el canvi de la seva caldera de gasoil per aerotèrmia. La companyia oferirà un descompte fins a 1.000 euros fins al 31 d'octubre equivalent al consum estimat de gasoil de gairebé un any. A més, gestionarà sense cost la sol·licitud de subvencions públiques del Pla Nacional de Recuperació, Transformació i Resiliència, que poden superar els 6.000 euros, entre ajuts directes i indirectes.

En un comunicat, la companyia recorda que al voltant del 40% de les emissions que es produeixen a Europa provenen de calefacció a les llars amb combustibles fòssils. Diferents programes europeus advoquen per accelerar-ne la transició a energies renovables, principalment l'aerotèrmia.

"Amb aquesta iniciativa, Iberdrola facilita afrontar aquest canvi amb un estalvi total de fins a un 50% de la inversió inicial. Així, la companyia, fa un pas més en el seu objectiu per aconseguir la transició cap a una economia lliure d'emissions", expliquen.

L'aerotèrmia, enfront de la caldera de gasoil, en ser font d'energia renovable, permet evitar la combustió i les seves emissions associades, alhora que aconsegueix estalviar fins a un 70% en l'energia per a calefacció en el cas de disposar de terra radiant i fins a un 40% si són radiadors. A més, aquesta tecnologia és més segura en eliminar la necessitat d'emmagatzematge i la dependència de combustible.

Els sistemes d´aerotèrmia són bombes de calor que extreuen l'energia de l'aire mitjançant un cicle termodinàmic per aportar calefacció a l'hivern, refrigeració a l'estiu i aigua calenta tot l'any. Es tracta de la forma més sostenible i rendible de climatització, ja que és fins a 4 vegades més eficient que la caldera de gasoil, única solució per a moltes zones d'Espanya on històricament no han tingut accés al gas.

"Adicionalment, l'estalvi a la factura que procedeix de l'aerotèrmia es pot maximitzar en el cas de combinar aquesta tecnologia amb panells fotovoltaics. A més, l'energia no consumida per l'aerotèrmia es pot destinar a cobrir les necessitats de consum elèctric de la llar, cosa que es tradueix en un estalvi més gran", apunten des d'Iberdrola.

REHABILITACIÓ ENERGÈTICA

D'altra banda, Iberdrola recorda que compta amb una solució a mida amb productes personalitzats en funció de les característiques de cada habitatge per aconseguir més confort, estalvi i eficiència.

A més d'aerotèrmia, la companyia planteja altres solucions complementàries com l'aïllament de façanes, parets i cobertes, una mesura que pot rebaixar fins a un 30% la despesa energètica domèstica destinada a calefacció i refrigeració.

També instal·lació de panells solars perquè el client pugui generar la seva pròpia electricitat 100% renovable, que pot suposar per a les famílies un estalvi a la factura anual del fins al 70%. Aquest estalvi es produeix per una via triple: l'energia produïda per la instal·lació que l'usuari no ha de comprar, la compensació pels excedents d'energia no consumida, que és abocada a la xarxa, i l'estalvi pels menors impostos.

Últimas noticias