Iberdrola es llança al desenvolupament de projectes solars al Regne Unit
A través de tecnologia híbrida amb la qual maximitzarà el potencial d'energia renovable
Iberdrola, a través de la seva filial Scottish Power, ha llançat una estratègia per desenvolupar per primera vegada projectes solars al Regne Unit i Irlanda, a través de tecnologia híbrida amb la qual maximitzarà el potencial d'energia renovable.
Actualment, tota l'electricitat que genera la companyia al país prové de fonts renovables, en aquest cas d'eòlica marina i terrestre, de manera que aquest pas suposa incorporar la tecnologia solar a la seva generació al Regne Unit.
El grup compta amb una posició consolidada en eòlica terrestre al Regne Unit, amb més de 1.900 MW instal·lats, així com una clara estratègia per al desenvolupament de l'eòlica marina, amb el parc de West of Duddon Sands en operació des de 2014, la construcció del parc en mar oberta East Anglia One, de 714 MW, o la integració de tres projectes eòlics marins (East Anglia One North, Two i Three) en un 'megaprojecte' de 3.100 megawatts (MW) i amb una inversió conjunta de 6.500 milions de lliures (uns 7.600 milions d'euros).
No obstant això, la solar, també per les característiques climatològiques del Regne Unit, no havia estat, fins ara, una aposta decidida en aquest mercat, un dels de referència per al grup energètic.
Així, amb l'objectiu d'aprofitar al màxim els recursos terrestres i optimitzar les connexions a la xarxa, Scottish Power ha llançat aquesta aposta per fusionar tecnologies híbrides, termosolar i bateries, aprofitant els emplaçaments dels parcs eòlics ja existents, i en la gran majoria dels futurs projectes que volen dur a terme.
En aquest sentit, l'energètica ha sol·licitat i als permisos de construcció per a aquests projectes a les seves instal·lacions de Cornwall, Lancashire i Coldham. També s'estan desenvolupant noves aplicacions per afegir energia solar a parcs eòlics a Escòcia i Irlanda si les condicions són favorables, ha informat la companyia.
Així, dels més de 1.000 MW de nous projectes d'energia eòlica terrestre que Scottish Power està desenvolupant actualment, s'anticipa que la gran majoria d'ells també inclourà propostes per a energia solar o bateries, o una combinació d'ambdues tecnologies.
PROJECTES HÍBRIDS
El conseller delegat de Scottish Power, Keith Anderson, va considerar que tots els megawatts procedents de renovables "són claus" si es vol tenir l'oportunitat d'arribar a les emissions zero per al 2050 "al Regne Unit, per la qual cosa ha apuntat la necessitat d'"extreure el màxim potencial de tots els projectes d'energies netes".
Anderson va estimar que al Regne Unit i Irlanda la combinació perfecta d'energia neta procedent de fonts renovables hauria d'incloure "una barreja de noves tecnologies", més tenint en compte que els costos d'eòlica, fotovoltaica i bateries s'ha reduït "de manera considerable" durant els últims anys i es complementen molt bé.
Per això, va afirmar la seva convicció que durant el proper any i mig aquests projectes híbrids "passaran a ser el normal per a totes les companyies d'energies renovables".
Després de vendre el 2018 els seus actius de generació convencional al Regne Unit, la filial britànica d'Iberdrola va esdevenir la primera empresa energètica integrada al país que produeix un 100% d'electricitat 'verda'.
TAMBÉ ELEVA LA SEVA PRESÈNCIA ALS EUA
Iberdrola desenvoluparà un nou 'megaprojecte' eòlic marí de 804 megawatts (MW) en aigües dels Estats Units, i reafirmarà així la seva aposta per aquesta tecnologia al país.
Vineyard Wind, societat participada al 50% per Avangrid, filial nord-americana d'Iberdrola, i per Copenhagen Infraestructure Partners (CIP), s'ha adjudicat el desenvolupament d'aquest projecte, anomenat Park City Wind i que es durà a terme a la costa de l'estat de Connecticut.