Iberdrola eleva un 3,7% el seu dividend a compte, fins a 0,14 euros per acció

També oferirà el pagament en accions: un títol nou per cada 46 drets

Per

Europa Press | 09 gen, 2018

Iberdrola elevarà un 3,7% el seu dividend a compte que pagarà a finals de gener, fins a 0,14 euros bruts per acció. L'elèctrica també oferirà la possibilitat de lliurar un títol nou per cada 46 drets d'assignació gratuïta, dins de la nova edició del seu programa de 'dividend flexible'.

En concret, per als accionistes que optin per rebre la remuneració en efectiu, l'import del dividend serà d'aquests 0,14 euros bruts per títol, fet que suposa un increment d'aquesta retribució del 3,7% respecte a l'import pagat l'any passat, que va ser de 0,135 euros per títol, i el seu pagament tindrà lloc el proper 29 de gener.

Per la seva banda, els accionistes que prefereixin rebre nous títols del grup de forma gratuïta necessitaran 46 drets d'assignació gratuïta per obtenir una nova acció de l'energètica, ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Aquesta nova edició del programa de 'dividend flexible' va ser aprovada pel consell d'administració de la companyia el passat mes de novembre i ofereix als accionistes per primera vegada la possibilitat de rebre la remuneració directament en efectiu, sense necessitat de vendre els seus drets d'assignació gratuïta ni a l'empresa ni al mercat.

Aquesta opció se suma a les que són habituals per als accionistes de la companyia de vendre els seus drets d'assignació al mercat o bé vendre'ls a la companyia a un preu fix garantit, en virtut del compromís de compra que assumeixi l'empresa i que en aquest cas és igualment de 0,14 euros bruts per acció, o, finalment, rebre noves accions alliberades del grup de forma gratuïta.

Aquesta setmana, els analistes d'AlphaValue han retallat el seu consell sobre Iberdrola en considerar esgotat el seu potencial alcista en borsa. Els títols del grup cotitzen plans, en 6,68 euros.

COBRAMENT DEL DIVIDEND EN EFECTIU EN LA SEVA TOTALITAT A PARTIR DE JULIOL

L'opció de vendre els drets a un preu fix garantit a Iberdrola s'espera que sigui substituïda íntegrament pel cobrament del dividend en efectiu el proper mes de juliol, en el marc del que seria el pagament complementari del dividend amb càrrec als resultats de 2017. Aquesta proposta haurà de ser sotmesa a l'aprovació de la propera junta general d'accionistes.

L'opció assignada per defecte és la d'obtenir nous títols de la companyia, de manera que els accionistes que prefereixin rebre la seva remuneració en efectiu, bé com a dividend o bé com a venda de drets a la companyia, hauran de comunicar a les seves entitats dipositàries entre els pròxims 11 i el 22 de gener.

Les quatre opcions -rebre nous títols d'Iberdrola, dividend en efectiu, vendre els drets d'assignació gratuïta a la companyia o vendre'ls al mercat- no són excloents, de manera que l'accionista pot triar una de les alternatives o combinar-les d'acord amb les seves preferències.

137,33 MILIONS D’ACCIONS NOVES

Per dur a terme aquesta nova edició del seu programa de 'dividend flexible', Iberdrola emetrà un màxim de 137.337.000 accions noves, que s'espera que comencin a cotitzar el pròxim 7 de febrer.

L'import de 0,140 euros bruts per dret d'assignació confirmat avui es completarà amb la remuneració complementària amb càrrec a 2017 que haurà d'aprovar la propera junta general d'accionistes, perquè es faci efectiva el proper mes de juliol.

La companyia presidida per Ignacio Sánchez-Galán avança així en el seu compromís d'incrementar la remuneració anual dels seus accionistes en línia amb l'evolució dels seus resultats.

Últimas noticias