Iberdrola comença la construcció d'una planta fotovoltaica i una bateria a Austràlia

Generaran energia neta suficient per abastir 145.000 famílies

Per

Bolsamania | 06 set, 2024

Iberdrola ha iniciat les obres de construcció de Broadsound Solar and Battery, el seu primer projecte a Queensland (Austràlia). La planta fotovoltaica comptarà amb 376 MW, mentre que el sistema d'emmagatzematge d'energia en bateria (BESS) tindrà 180 MW, en conjunt generaran prou energia neta lliure d'emissions per abastir 145.000 llars.

D'aquesta manera, la companyia ha informat que continuarà amb el desenvolupament de projectes d'energies renovables a tot el món, contribuint a la transició energètica i la descarbonització de l'economia global.

El projecte generarà fins a 350 llocs de treball durant la construcció, que previsiblement durarà dos anys. A més, tant per als anys de construcció com per a la vida operativa del projecte, Iberdrola ha establert un Fons de Benefici Comunitari que s'adapta a les necessitats de la comunitat local.

A l'àmbit mediambiental, la companyia regenerarà els rierols ubicats al costat del projecte i els de la regió per tal de millorar els corredors de moviment de fauna. També millorarà la salut del sòl per optimitzar la condició de les pastures, i realitzarà una investigació sobre les Cycas terryana, incrementant el coneixement sobre aquesta espècie vegetal.

Iberdrola va començar la seva trajectòria a Austràlia fa 20 anys amb una aposta decidida per la transició a les energies renovables al país. Amb més de 2.000 MW de capacitat en operació o construcció proporciona energia renovable a més de 200 clients comercials i industrials i és la companyia de serveis públics renovables més grans del país. Durant els propers anys, l'objectiu de la companyia és assolir els 4.000 MW renovables.

Últimas noticias