Iberdrola augmenta la capacitat de la xarxa del Gran Bilbao amb una nova subestació

Estarà ubicada a Artxanda i beneficiarà 150.000 clients

Per

Bolsamania | 29 set, 2023

Iberdrola, a través de la seva distribuïdora i-DE, ha posat en servei una nova subestació a Artxanda per augmentar i millorar la capacitat de la xarxa del Gran Bilbao. En total, a prop de 150.000 clients veuran reforçat el subministrament elèctric.

La inversió que ha realitzat i-DE en aquesta intervenció ha estat de 6 milions d'euros i en el muntatge de la subestació, així com en les modificacions necessàries a les línies han participat contractistes i fabricants amb implantació a Euskadi, cosa que ha generat ocupabilitat local durant l'obra. Entre ells, equips de ZIV, Arteche, Ormazabal, Ingeteam, Elecnor i Obremo.

Amb aquesta instal·lació, la companyia "reafirma la seva aposta per les xarxes elèctriques intel·ligents i el seu compromís amb els clients i la qualitat de subministrament a Biscaia", gràcies a una instal·lació que "millora la fiabilitat de subministrament dels clients de la zona".

Aquesta actuació s'ha centrat a l'eix de doble circuit de Basauri-Gatika. Aquest eix alimenta importants subestacions de Bilbao i el seu entorn com són les ubicades a Deusto, Asua, Mazarredo, Galdakao, Txurdinaga i Aceralia.

Amb els treballs duts a terme, es millora la maniobrabilitat de la instal·lació podent operar, amb les més avançades tecnologies de protecció i control de xarxes, 6 circuits independents en lloc dels 2 que hi existien abans.

"Després d'obtenir totes les autoritzacions administratives, el projecte s'ha executat en 48 mesos, la nova instal·lació, a més, enforteix el creixement de demanda previst a la zona, així com la creixent penetració d'autoconsum, tant individual com col·lectiu", ha explicat Iberdrola.

A Euskadi, i-DE gestiona més de 18.600 km de línies de baixa i mitjana tensió i més de 4.430 km de línies d'alta i molt alta tensió. Així mateix, compta amb 11.916 centres de transformació en servei i 165 subestacions. La companyia manté a la CAV un nivell de qualitat de servei per sobre de la mitjana nacional, amb el millor valor al tancament d'any de la història.

Últimas noticias