Iberdrola ampliarà fins a 80 milions el capital per repartir el dividend flexible

Cada accionista tindrà dret a 0,170 euros per títol

Per

Bolsamania | 05 gen, 2022

Iberdrola ha acordat ampliar el capital social fins a 79,5 milions d'euros d'import nominal màxim per fer front al pagament del dividend flexible de 0,170 euros a compte dels resultats del 2021, tal com ha informat en un comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Per aquesta ocasió, Iberdrola ofereix tres modalitats de retribució: cobrar l'import en efectiu, vendre els drets d'assignació al mercat o obtenir noves accions alliberades del grup de forma gratuïta.

Per això, s'ha previst que el nombre màxim d'accions noves que cal emetre sigui de 106,1 milions, amb un nombre de drets d'assignació gratuïts necessaris per rebre els nous títols de 60.

El valor de referència màxim de l'augment de capital és de 1.099 milions d'euros, cosa que garanteix que l'import brut del dividend a compte sigui, com a mínim, de 0,168 euros.

Aquest dividend, amb càrrec als resultats del 2021, es complementarà amb un altre que es preveu abonar al juliol després que així ho aprovi la Junta General d'Accionistes.

El proper 7 de gener es publicarà l'execució i serà el darrer dia en què es negociïn les accions d'Iberdrola amb dret a participar-hi; el 10 de gener serà el dia que es prendrà com a referència ex-dividend, mentre que l'11 de gener serà el de referència per determinar els accionistes amb dret a participar en el dividend.

Finalment, el dividend s'abonarà l'1 de febrer del 2021. L'endemà és la data estimada de cotització dels nous títols en circulació.

Últimas noticias