Iberdrola adquireix el 12,8% del grup noruec Kyoto per 3 milions d'euros

Li permetrà accelerar la descarbonització de la calor dels processos industrials

Per

Bolsamania | 22 jun, 2023

Iberdrola ha anunciat aquest dijous una aliança amb el grup noruec Kyoto per accelerar la descarbonització de la calor dels processos industrials. L'energètica espanyola invertirà a la companyia 3 milions d'euros a través del seu programa d'empreses emergents, Perseo, cosa que li permetrà controlar el 12,8% del capital i comptar amb presència al consell d'administració.

La intenció d'Iberdrola és incorporar Heatcube, la solució d'emmagatzematge d'energia tèrmica de Kyoto, i proporcionar així als clients industrials solucions per descarbonitzar la demanda de calor, que representa més del 50% de les necessitats energètiques finals de la indústria.

"Les solucions d'emmagatzematge tèrmic són una tecnologia clau per subministrar calor verda a un cost competitiu", explica la companyia en una nota, en què detalla que la calor industrial verda generada amb aquesta tecnologia, juntament amb l'hidrogen verd, l'amoníac i altres derivats en què Iberdrola és líder mundial, complementa la cartera de solucions energètiques sostenibles que Iberdrola ofereix als seus clients industrials.

Segons Fernando Mateo, responsable global de Descarbonització Industrial d'Iberdrola, "l'aliança amb Kyoto i la seva solució d'emmagatzematge tèrmic Heatcube és un pas més per a Iberdrola en la seva missió de descarbonitzar l'economia a través de l'electrificació. L'emmagatzematge és un dels grans reptes de la transició energètica, de manera que aquesta col·laboració amb el grup noruec serà clau en la nostra estratègia”, ha dit.

"Aquest és un moment decisiu per al Grup Kyoto. Més enllà de l'augment de capital, el fet que Iberdrola i Spirax-Sarco Engineering posin els seus plans, l'accés al mercat i la credibilitat al servei de la comercialització de Heatcube obre enormes oportunitats de mercat i ens proporciona un suport tecnològic de primer ordre. Ja estem treballant en diversos projectes comercials específics per a clients amb Iberdrola i esperem obtenir resultats positius ben aviat", ha afirmat per la seva banda Camilla Nilsson, consellera delegada del Grup Kyoto.

I és que juntament amb Iberdrola també invertirà en Kyoto el líder mundial en gestió d'energia tèrmica Spirax-Sarco.

A més de la cooperació comercial i tècnica per a la comercialització i adopció de Heatcube al mercat, la inversió permetrà augmentar la presència de Kyoto a Espanya, on actualment hi ha un terç de la seva plantilla i bona part dels seus proveïdors, contribuint així al teixit industrial i a generar cadena de valor local als projectes.

Últimas noticias