Iberdrola aconsegueix el primer certificat com a productor d'hidrogen renovable d'Espanya

Per la planta d'hidrogen verd de la Zona Franca a Barcelona

Per

Bolsamania | 15 des, 2023

Iberdrola es converteix en la primera empresa certificada d'Espanya com a productor d'hidrogen renovable a la seva planta d'hidrogen verd de la Zona Franca a Barcelona, per al subministrament de mobilitat pesada.

Enagás, com a entitat designada pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic com a gestor tècnic per garantir l'origen del gas procedent de fonts renovables, ha estat l'encarregada d'atorgar aquest certificat. L'auditoria inicial per al registre de la instal·lació ha estat realitzada per Tüv Süd Atisae, com a empresa acreditada.

El reconeixement confirma que Iberdrola produeix hidrogen procedent de fonts d'energies renovables, respectuoses amb el medi ambient i neutre climàtic, ha explicat la companyia en un comunicat. En concret, el segell 'Producció d'Hidrogen Renovable' inclou el procés de generació, emmagatzematge i comercialització d'hidrogen, així com el sistema de gestió de l'organització, ha precisat.

Aquest reconeixement acredita que Iberdrola compleix la regulació europea establerta a l'acte delegat, utilitzant la tecnologia d'electròlisi de l'aigua i que l'electricitat utilitzada per a aquesta prové exclusivament d'energies renovables.

L'auditoria ha verificat el tipus de gas produït, les matèries primeres utilitzades i la tecnologia de producció de gasos renovables utilitzades a la instal·lació per Iberdrola, comprovant-se que compleixen els requisits de sostenibilitat establerts.

Últimas noticias