Ibercaja fixa els termes d'una emissió de preferents per 350 milions

Amb una remuneració, que es pagarà trimestralment, del 9,125% anual fins al 25 de juliol del 2028

Per

Bolsamania | 19 gen, 2023

Ibercaja ha fixat els termes econòmics d'una emissió de participacions preferents amb mecanisme de reducció de principal per un import nominal de 350 milions d'euros, segons ha informat mitjançant un comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Com detalla l'entitat, les participacions preferents s'emetran alhora i tindran una remuneració, que es pagarà trimestralment, del 9,125% anual fins (però excloent-ne) el 25 de juliol de 2028.

A partir de llavors, la remuneració es revisarà en aquesta data i cada cinc anys aplicant un marge del 6,833% al tipus swap a 5 anys. El pagament d'aquesta remuneració està subjecte a certes condicions i, a més, és discrecional per part de l'emissor.

A més, les participacions preferents seran perpètues, sense perjudici que podrien ser amortitzades en determinades circumstàncies a opció d'Ibercaja.

Addicionalment, el valor nominal de cadascuna podrà ser reduït fins a un import de 0,01 euros si la ràtio de capital de nivell 1 ordinari del Grup Ibercaja (Common Equity Tier 1 o CET1), calculat conforme al Reglament (UE) Núm. 575/2013 del Parlament Europeu i del Consell, de 26 de juny de 2013, sobre els requisits prudencials de les entitats de crèdit i les empreses d'inversió se situés per sota del 5,125%.

El desemborsament i el tancament d'aquesta emissió està previst que es realitzi el 25 de gener de 2023, subjecte a la signatura del contracte de subscripció i al compliment de les condicions establertes a aquest efecte.

Està prevista la seva admissió a negociació al Mercat AIAF de Renda Fixa. Ibercaja sol·licitarà la computabilitat de les participacions preferents com a instruments de capital de nivell 1 addicional (AT1) als efectes dels requisits de la Llei 10/2014, de 26 de juny, d'ordenació, supervisió i solvència d'entitats de crèdit i d'acord amb els criteris del Reglament 575/2013 esmentat.

Últimas noticias