IAG s'estrella a la borsa després d'anticipar els seus objectius sobre beneficis i rendibilitat

La matriu d'Iberia, Vueling, British Airways i Aer Lingus no convenç els inversors

Per

Bolsamania | 21 nov, 2023

Actualitzat : 18:48

IAG, l'aerolínia matriu d'Iberia, Vueling, British Airways i Aer Lingus, ha presentat aquest dimarts les seves prioritats estratègiques i perspectives a mitjà termini en el Dia del Mercat de Capitals ('Capital Markets Day') per a inversors institucionals i analistes, que està celebrant a la seva seu corporativa de Londres. Tot i l'optimisme mostrat per l'empresa, les seves accions han caigut un 4,37% a l'IBEX 35, fins als 1,78 euros.

Així mateix, ha abordat "les iniciatives de transformació amb què IAG espera obtenir un creixement sostenible, assolir un dels millors marges de la indústria i maximitzar la rendibilitat total a llarg termini per a l'accionista", segons ha explicat en un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

OBJECTIUS A MITJÀ TERMINI

"Això inclou els objectius següents a mitjà termini", ha afegit l'empresa:

1. “Assolir un marge operatiu d'entre el 12% i el 15%.

2. Obtenir una rendibilitat sobre el capital invertit entre el 13% i el 16%.

3. Mantenir un palanquejament (deute net/EBITDA) inferior a 1,8 vegades al llarg del cicle.

4. Compromís amb la distribució de dividends als nostres accionistes un cop el nostre balanç arribi a una posició robusta i els nostres plans d'inversió estiguin avançats”.

El conseller delegat d'IAG, Luis Gallego, i el director financer, Nicholas Cadbury, juntament amb els membres del Comitè de Direcció d'IAG i altres executius de les companyies operatives del grup, està desenvolupant els aspectes clau del negoci següents:

ASPECTES CLAU DEL NEGOCI

1. "El posicionament líder d'IAG als mercats d'aviació més valuosos i amb més potencial de creixement del món.

2. L'estratègia per aconseguir un creixement sostenible a través de les seves sòlides marques comercials, la base atractiva de clients i l'enfocament disciplinat en l'assignació de capital.

3. El creixement de les activitats que no requereixen un ús intensiu de capital, com ara els acords amb altres aerolínies en mercats d'alt creixement. Complementat pel negoci de fidelització d'IAG, que és líder al mercat europeu i proporciona un flux de caixa sostenible durant tot l'any.

4. La transformació dels negocis per millorar la satisfacció del client, generar beneficis operatius sostenibles i assolir un dels millors marges i rendibilitats de la indústria.

5. L'objectiu d'obtenir més de 1.500 milions deuros de benefici operatiu dels negocis espanyols.

6. El lideratge d'IAG i els plans d'inversió en sostenibilitat com a motor de creació valor al sector a llarg termini.

7. Els plans per maximitzar la rendibilitat total per a l'accionista mitjançant l'increment dels beneficis, un dividend ordinari i retorns addicionals per a l'accionista, recolzats per un balanç sòlid".

DECLARACIONS DE LUIS GALLEGO

IAG ha afegit que "les perspectives d'IAG per a tot l'any 2023 es mantenen sense canvis" i que "no es faran comentaris sobre la situació actual i futura del negoci".

Luis Gallego ha comentat que "estem treballant per ampliar les nostres posicions de lideratge als mercats de l'Atlàntic Nord i Llatinoamèrica mitjançant el desenvolupament dels nostres hubs, alhora que afavorim que IAG Loyalty assoleixi tot el seu potencial dins del grup".

Gallego ha afegit que “els nostres plans de transformació i inversió impulsaran un canvi profund en tots els nostres negocis, incrementant la nostra eficiència i proporcionant una experiència de client líder al mercat. L'execució de la nostra estratègia ens permetrà oferir un creixement sostenible i rendibilitat als nostres accionistes".

Últimas noticias