IAG lidera l'IBEX davant el major optimisme de Johnson sobre un acord amb la UE

El primer ministre britànic ha dit que és lleugerament més optimista

Per

Bolsamania | 27 ago, 2019

INTL. CONS. AIR

17:35 04/10/24

  • 2,30
  • 2,05%0,05
  • Max: 2,30
  • Min: 2,23
  • Volume: -
  • MM 200 : 1,95

El primer ministre britànic, Boris Johnson, no llença la tovallola respecte a la possibilitat d'arribar a un acord amb la Unió Europea (UE) per evitar un Brexit dur. Johnson ha reconegut, segons recull Reuters, que està disposat a negociar amb Europa per aconseguir un pacte fins a l'últim minut del termini que conclou el 31 d'octubre. "Jo crec que la UE tendeix a arribar a acords al final", ha assenyalat. Johnson també ha dit que és lleugerament més optimista sobre les possibilitats d'arribar a un acord, però que el bloc hauria d'acceptar una "backstopectomy": l'eliminació de la pòlissa d'assegurança fronterer irlandesa coneguda com el backstop irlandès, que ha demostrat ser el punt de negociació més polèmic.

Les paraules de Johnson semblen ser les causants de la bona evolució d'IAG d'aquest dimarts. El valor lidera l'IBEX amb alces que a aquestes hores s'han moderat (+1%).

"Per a nosaltres, la sortida seria el 31 d'octubre, quan haurem fet preparatius absolutament colossals, extensos i fantàstics", va dir Boris Johnson durant una conferència de premsa al final d'una cimera del G-7 a la localitat francesa de Biarritz.

El Parlament britànic va rebutjar en tres ocasions l'acord de retirada de la UE aconseguit per la seva predecessora Theresa May amb el bloc europeu, cosa que va portar a la seva dimissió i ha aprofundit una crisi que ja dura tres anys al Regne Unit i que amenaça l'estatus del país com un dels principals centres financers del món i una destinació estable i de confiança per als inversors estrangers.

Johnson s'enfronta també a l'oposició dels parlamentaris britànics que volen que el Brexit s'aturi o que estan en contra d'una sortida sense acord. No obstant això, aquest dilluns va eludir les repetides preguntes dels periodistes sobre el que faria si el Parlament intentés retardar o bloquejar els seus plans de sortir "sí o sí", hi hagi o no pacte.

El primer ministre anglès va assenyalar que el poble britànic està cansat que Brexit aparegui en les primeres planes dels diaris i va reiterar que la sortida havia de ser implementat el 31 d'octubre.

"Crec que és el treball de tots al Parlament aconseguir això, crec que és el que la gent vol. També penso, per cert, que és el que els nostres amics i socis de l'altre costat del Canal volen", va dir Johnson.

El president nord-americà Donald Trump va dir durant la cimera que Johnson seria un "gran" primer ministre que podria tenir èxit en temes en què May havia fracassat, però que no seria fàcil.

Últimas noticias