IAG cau amb ganes després del seu últim ral·li i davant les noves intencions de Boris Johnson

El primer ministre vol impedir per llei que el període de transició s'ampliï

Per

Bolsamania | 17 des, 2019

INTL. CONS. AIR

17:35 04/10/24

  • 2,30
  • 2,05%0,05
  • Max: 2,30
  • Min: 2,23
  • Volume: -
  • MM 200 : 1,95

IAG està caient amb força aquest dimarts (-3%) després de disparar un 14% divendres i de sumar un altre 1,4% aquest dilluns. El holding d'aerolínies ha cotitzat amb importants alces el triomf aclaparador de Boris Johnson al Regne Unit perquè acaba amb la incertesa i també augmenta la possibilitat d'una sortida ordenada del Regne Unit de la Unió Europea (UE)... o no.

Aquest dimarts les optimistes perspectives es trunquen en certa mesura després que diversos mitjans britànics hagin publicat que el primer ministre vol canviar la llei per garantir que la fase de transició no s'estengui més enllà de finals de l'any que ve. Això revifa l'amenaça que el país pugui sortir de la Unió Europea (UE) sense acord.

A l'actualitat, el període de transició té l'opció de prorrogar fins a dos anys si ambdues parts estan d'acord. Aquestes informacions estan fent retrocedir la lliura, que cedeix al voltant d'un 0,8% enfront de l'euro i el dòlar. Els mitjans de comunicació britànics informen que el govern de Johnson intentarà il·legalitzar l'ampliació del període de transició per tal d'accelerar un acord comercial amb la UE abans de finals del 2020.

Els experts consideren que un any és poc temps per a aquest període de transició durant el qual la UE i el Regne Unit han d'arribar a un acord comercial. "Els operadors no saben com quadrar el cercle d'un acord comercial entre la UE i el Regne Unit i la data límit de finals de 2020 per completar-lo", apunta Jasper Lawler, director d'anàlisi de London Capital Group.

"Johnson no perd el temps per augmentar la pressió de cara al seu negociació amb la UE", assenyala Craig Erlam, expert d'Oanda. Amb aquesta decisió de no prorrogar el període de transició està dient a la Unió que, si no s'arriba a un pacte comercial al temps estipulat, el Regne Unit s'anirà sense acord. "Durant els propers 12 mesos assistirem a una altra sèrie de doloroses negociacions durant els quals el risc d'un Brexit sense acord serà ferotge", afegeix aquest expert. "Res en la vida és tan senzill com esperem. Encara que potser les presses no són dolentes. L'última cosa que algú vol és que això es prolongui durant anys i anys", afegeix.

Últimas noticias