HSBC redueix els seus guanys a gairebé la meitat el segon trimestre de l'any

Durant el primer semestre, el banc va reportar un benefici de 8.661 milions d'euros

Per

Bolsamania | 03 ago, 2016

Actualitzat : 10:46

HSBC, un dels bancs més grans de la Gran Bretanya, redueix els seus guanys abans d'impostos durant el segon trimestre a gairebé la meitat respecte a l'any anterior. A més, el banc va advertir que podria congelar els dividends en el nivell actual en un futur previsible.

Durant els primers sis mesos de l'any, HSBC ha registrat un benefici abans d'impostos de 8.661 milions d'euros, un 28,7% menys dels 12.150 milions del mateix període de l'any anterior i els 8.920 milions estimats pel sondeig d'analistes de Reuters .

Llegiu també: HSBC avisa del significativo impacto que los 'papeles de Panamá' pueden tener en el banco

El marge d'interessos ha caigut al voltant de 900 milions d'euros

Una de les xifres clau que més s'ha reduït ha estat el marge d'interessos, que ha caigut al voltant de 900 milions d'euros, passant dels 24.426 milions del primer semestre 2015 fins als 21.527 per al mateix període de 2016.

Del total del seu benefici operatiu, gairebé el 43% ha vingut d'Àsia, suposant la principal font de beneficis per al grup britànic. El seu segon major mercat és Europa, un mercat que representa el 35% del seu negoci i en tercer lloc es troba Amèrica, amb un 23%.

El president executiu, Stuart Gulliver va realitzar un comunicat en el qual comenta que l'acompliment del banc ha estat "raonablement bé durant la primera meitat de l'any atesa la considerable incertesa", i que la reducció en el resultat reflecteix com de bé ho van fer durant la primera meitat de 2015.

Llegiu més:

Fitch Ratings bajó calificación de Bancomext, Banobras, Nafin, Infonavit, IPAB y HSBC

El FBI detiene a un alto ejecutivo de HSBC por presunto fraude en el mercado de divisas

¿El fin de los imperios bancarios? Así evoluciona el número de clientes de Citigroup y HSBC

Últimas noticias