HSBC posa fi a 40 anys d'història a la banca minorista dels EUA

El banc ha informat que només mantindrà una petita divisió de banca d'inversió

Per

Bolsamania | 27 mai, 2021

HSBC ha venut la seva xarxa de banca minorista als EUA, posant fi al seu difícil negoci a Amèrica del Nord, després de 40 anys d'intentar dirigir un banc de serveis complets al país.

El major prestador europeu es va plantejar per primera vegada la venda de la seva divisió nord-americana, sempre deficitària, a finals de l'any passat, com a part dels esforços del banc per estalviar uns 4.500 milions de dòlars en costos i retallar 35.000 llocs de treball.

HSBC ha dit dijous que havia venut 80 de les seves 148 sucursals a la costa est a Citizens Bank, que també ha adquirit 9.200 milions de dòlars en dipòsits i 2.200 milions de dòlars en préstecs pendents. Deu sucursals de la costa oest han estat comprades per Cathay Bank, que s'ha fet amb 1.000 milions de dòlars en dipòsits i 800 milions en préstecs. La resta de les sucursals seran liquidades.

HSBC va dir que no generaria "guanys o pèrdues significatives" dels acords amb Citizens Bank i Cathay Bank, a part d'incórrer en 100 milions de dòlars en costos de la transacció.

El prestador, que va obtenir la major part dels seus beneficis a Hong Kong, va dir que mantindria "una petita xarxa d'ubicacions físiques" als EUA després de la venda. Aquestes es convertiran en "centres internacionals de riquesa" per als seus clients de banca privada i gestió de patrimonis, la majoria dels quals es troben a Àsia.

Últimas noticias