H&M registra la seva major pujada en 24 anys després d'un augment en les vendes

La companyia ha informat que les seves vendes del tercer trimestre han pujat a 5.300 milions d'euros

Per

Bolsamania | 17 set, 2018

Actualitzat : 18:16

H&M ha publicat les vendes del seu tercer trimestre, que han superat les previsions dels analistes. La companyia tèxtil ha registrat vendes per valor de 5.300 milions d'euros des de l'1 de juny al 31 d'agost, xifra que suposa un augment del 9% respecte al mateix període de 2017. Aquestes xifres fan que H&M hagi pujat més d'un 16 % a la borsa d'Estocolm, la seva major pujada en 24 anys. El 10 de març de 1994 va avançar un 14%.

D'altra banda, les vendes en moneda local d'H&M, incloent-hi l'impost sobre el valor afegit (IVA) durant el període de juny a agost van augmentar un 4% respecte a l'any anterior, molt per sobre de l’1,9% que estimaven els analistes.

La fortalesa de la companyia sueca a les vendes i en borsa passa factura a Inditex, que cotitza amb caigudes de l'1%. La tèxtil gallega va informar la setmana passada que les seves vendes havien crescut durant el primer semestre de l'any un 3% i pronosticava un creixement de les vendes comparables de la segona meitat entre el 4% i el 6%.

H&M ha vist com els guanys es redueixen i els inventaris s'acumulen durant els últims anys a mesura que les vendes es van desaccelerar en la seva marca de pressupost bàsic. S'espera que publiqui el seu informe fiscal complet del tercer trimestre el 27 de setembre.

Tal com assenyalen a l'informe, "la transició contínua del grup H&M, per enfrontar el canvi principal dins de la indústria, ha contribuït a una millora en el desenvolupament de vendes i va augmentar la quota de mercat en molts mercats durant el tercer trimestre".

No obstant això, les vendes i el desenvolupament de costos en alguns dels mercats importants del grup com els Estats Units, França, Itàlia i Bèlgica es van veure afectats durant el tercer trimestre pels problemes que van sorgir durant la implementació de nous sistemes logístics durant la primavera. Els nous sistemes de logística permeten una cadena de subministrament més ràpida i eficient, així com una contínua integració de la botiga i en línia.

Els analistes de Bankinter assenyalen que aquest augment mostra que la recuperació de les vendes es va consolidant. D'aquest avanç de les vendes d’H&M, els analistes treuen dues conclusions, la primera és que sembla que el procés de transformació i digitalització d’H&M avança satisfactòriament, encara que no els porta a canviar de moment la recomanació. "La manca de visibilitat sobre el ritme de la transformació del seu model de negoci i les baixes expectatives de creixement d'ingressos i marges en un entorn creixentment competitiu, no només el 2018 sinó fins al 2020, ens porten a mantenir la nostra recomanació de vendre", expliquen els analistes.

La segona de les conclusions és que aquesta convergència de creixement en vendes amb Inditex "ens ratifica que la competència de cadenes com H&M, actualment en transformació, serà més forta a mesura que aquestes avancin en els seus processos de canvi i que els múltiples als quals cotitza Inditex (PER 18 de 23,3x, EV / EBITDA de 13,3x vs H&M: 13,8x i 7,8x) ja mostren una prima suficient sobre valors d’H&M ".

Últimas noticias