GVC Gaesco inclou eDreams a la llista de favorits per a l'estiu i millora Santander i Sacyr

Telefónica i Acerinox han sortit de la llista de títols preferits

Per

Bolsamania | 05 jun, 2024

GVC Gaesco dona la benvinguda a l'estiu amb una relació dels millors valors que cal adquirir als propers mesos i, enfront dels dubtes sobre el ritme de baixades dels tipus, segueix mantenint una llista mixta entre títols defensius i cíclics.

En el cas d'Espanya, GVC Gaesco inclou eDreams entre les seves apostes després de la recent presentació de resultats anuals, que han estat "molt positius i reflecteixen novament la fortalesa del seu model de negoci i el palanquejament operatiu derivat del seu model de subscripció prime".

D'altra banda, GVC Gaesco ha revisat a l'alça les recomanacions de Santander i Sacyr. "Totes les mètriques de Santander del primer trimestre estan alineades amb el compliment dels objectius del 2024, que són fins i tot més ambiciosos que els de l'any anterior", apunta Víctor Peiro, director general d'anàlisi de GVC Gaesco. En el cas de Sacyr, destaca el fet que, als darrers anys, s'ha convertit en una gran operadora d'actius concessionals, cosa que tindrà el seu reflex en un increment de dividends dels actius concessionals.

El llistat d'apostes estiuenques de valors espanyols de GVC Gaesco es completa amb tres grups relacionats amb la transició energètica (Enagás, Iberdrola i Acciona Energía) “perquè ja hem vist el pitjor en preus i esperem que en pocs mesos s'activin diversos aspectes reguladors per a afavorir el creixement de la demanda elèctrica”, segons explica Víctor Peiro.

D'altra banda, CAF, Cellnex, CIE Automotive, Ebre Foods, Elecnor, Enagás, Iberdrola, Logista i Merlin es mantenen com a altres dels valors més aconsellables per a l'estiu. Per contra, GVC Gaesco exclou de les seves preferències Telefónica, Acerinox, Grup Catalana Occident i Atrys, sobretot per presa de beneficis.

ÀMBIT EUROPEU

A l'àmbit europeu, GVC Gaesco inclou com a novetat Bouygues a la seva cartera com a exemple de hòlding diversificat i amb una forta cultura corporativa. També s'estrenen com a recomanats la companyia de serveis d'enginyeria Saipem i el grup de desenvolupament, producció i comercialització de solucions i proves especialitzades per a laboratoris de tot el món Diasorin. A l'altre extrem, s'acomiaden de Renault, Prysmian i Veolia.

La resta dels valors europeus que recomana GVC Gaesco són Bureau Veritas, Eiffage, Lagardère, Lottomatica Group, Orange, Rubis, Societe Generale, Verallia i REN, la companyia portuguesa de xarxes delectricitat i gas natural. En aquest darrer cas, GVC Gaesco estima que la presentació del seu Pla Estratègic 2024-2027 pot canviar millor el perfil de l'empresa.

TENDÈNCIA ALCISTA A LA BORSA I BAIXA VOLATILITAT

Les recomanacions per als propers mesos de GVC Gaesco s'emmarquen en un context en què les borses continuen escalant posicions de forma generalitzada a nivell global, amb totes pujant al voltant d'un 11% des del començament d'any. A més, les europees milloren de manera similar a les nord-americanes. Els mercats mantenen el to positiu entre l'expectativa de baixada de tipus més tard o d'hora i un to econòmic que, encara que amb dubtes, manté el dinamisme.

Al pla sectorial, però, sí que s'aprecien més diferències. “El marge que estan tenint els bancs centrals per no reduir els tipus ha allargat el període de bonança de les entitats financeres i per això lideren el pòdium de pujades, amb les asseguradores també als llocs capdavanters. Per contra, sectors com 'utilities', infraestructures i immobiliari estan patint l'etiqueta d'empreses endeutades i, encara que fonamentalment van bé, a la borsa són les endarrerides de l'any”, apunten els analistes de GVC Gaesco.

Últimas noticias