Guerra a Indra: el Govern hi pren el control en aliança amb Oughourlian i Aperribay

Han estat cessats Alberto Terol, Carmen Aquerreta, Ana de Pro i Enrique de Leyva

Per

Bolsamania | 23 jun, 2022

Actualitzat : 09:36

Guerra total a la Junta d'Accionistes d'Indra. El Govern ha pres el control del Consell d'Administració en aliança amb Joseph Oughourlian, màxim accionista de Prisa i que recentment va comprar el 4% del capital, i del Grup SAPA, que també va entrar fa poc al capital amb el 5% i està liderat per Jokin Aperribay.

En un inusual moviment, Oughourlian ha sol·licitat de manera inesperada introduir un punt fora de l'ordre del dia de la Junta que tenia com a únic objectiu cessar els consellers independents Alberto Terol, Carmen Aquerreta, Ana de Pro i Enrique de Leyva, contraris a l'estratègia que promou el Govern en Indra, a través de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI).

A més, la reelecció d'Isabel Torremocha, també independent, no ha tirat endavant, per la qual cosa els únics consellers independents són el recentment nomenat Francisco Javier García Sanz i Silvia Iranzo.

Per part seva, l'actual president de la Reial Societat, Jokin Aperribay, ha estat nomenat conseller només amb el 53% dels vots, malgrat que la Comissió de Retribucions s'havia oposat prèviament. En aquest sentit, el suport de la SEPI i Oughourlian ha estat decisiu.

A més, han renovat com a consellers Miguel Sebastián, Antonio Cuevas com a representants de la SEPI, Francisco Javier Sanz com a independent i Luis Abril, aquest últim com a executiu i tots ells amb una acceptació superior al 90% dels accionistes.

Així, el Consell d'Indra queda amb dos consellers independents, tres dominicals, el president de la companyia, Marc Murtra, com un altre extern, Luis Abril i Ignacio Mataix com a consellers executius, Guillermo Guerra com a secretari i Fabiola Gallego com a vicesecretària.

A aquests s'unirà Juan Moscoso, que ha estat proposat per la SEPI com a tercer representant, després de superar l'ens públic del 25% del capital.

Per part seva, els consellers cessats han criticat obertament la decisió, perquè "danyarà greument" la companyia. De fons, l'objectiu del Govern de convertir Indra en la seva principal aposta per augmentar la despesa en Defensa, dins del compromís amb l'OTAN d'arribar al 2% del PIB, a causa de la invasió russa d'Ucraïna.

Últimas noticias