Grifols rebota amb força després de la caiguda i confirmar que demandarà Gotham

Els experts de Sabadell han reiterat el consell de comprar el valor

Per

Bolsamania | 10 gen, 2024

Actualitzat : 18:41

Nova jornada de volatilitat per a Grifols aquest dimecres després de desplomar-se a prop del 26% dimarts, després de les greus acusacions abocades per Gotham City Research sobre les pràctiques comptables. El valor ha rebotat un 5% a l'obertura, ha arribat a caure més del 3% però finalment ha tancat amb fortes pujades de l'11,99%.

La farmacèutica insisteix que no s'ha produït cap operació il·legal, però els analistes n'esperen més explicacions per aclarir les sospites que ha sembrat Gotham.

DEMANDARÀ GOTHAM CITY

Les seves accions han repuntat amb força després de comunicar a la CNMV que “emprendrà accions legals contra Gotham City Research per l'important dany causat, tant financer com reputacional, a la societat, així com a tots els seus accionistes i per provocar una gran preocupació als seus pacients i donants".

També ha defensat el seu actual president executiu i conseller delegat, Thomas Glanzmann, que ha estat atacat de manera directa a l'informe de Gotham.

TROBADA AMB ANALISTES

Els experts del banc nord-americà Citi, després de conversar directament amb el conseller delegat, comenten que "no som tan ingenus com per confiar en la paraula de la gerència que tot està bé", i afegeixen que "la companyia té la intenció de fer una trucada (amb analistes) per abordar les acusacions".

Aquesta trobada amb analistes pot ser clau a curt termini, igual que la investigació que duu a terme la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

SABADELL REITERA COMPRAR

Els analistes de Banc Sabadell, que han reiterat el seu consell de comprar sobre Grifols, amb una valoració de 19,50 euros per acció, comenten que “seguim sense trobar raons per modificar la nostra valoració mentre no tinguem la certesa que hi hagi errors materials o manca de veracitat de la informació reportada".

En aquest sentit, valoren "positivament els aclariments de la companyia sobre la informació continguda als seus estats financers, així com els criteris de consolidació/comptabilització utilitzats i validats pel seu auditor".

També consideren "positiu el fet que a l'informe (de Gotham) no es faci cap menció a problemes en l'evolució del negoci subjacent o de la generació de caixa operativa".

"Amb tot", reconeixen que "la gravetat de les acusacions de Gotham han pesat sobre la cotització, especialment per l'angle ESG" (factors ambientals, socials i de govern corporatiu).

Sobre aquest assumpte del govern corporatiu, la companyia d'advocats Holzer & Holzer, amb seu a Atlanta (EUA), està investigant si Grifols va complir les lleis federals de valors, segons un comunicat emès pel despatx aquest dimarts.

Per part seva, els experts de Link Gestión esperen que "en els propers dies, les accions de Grifols es mostrin molt volàtils, mentre els gestors intenten recuperar el crèdit perdut davant els analistes i inversors".

BANKINTER REITERA VENDRE DE MANERA TÀCTICA

Per part seva, els analistes de Bankinter han reiterat el seu consell de vendre de manera tàctica i assenyalen com a principal punt negatiu "les relacions creuades en el perímetre comptable de Grifols amb diverses filials i l'empresa patrimonial de la família Grifols".

En aquest sentit, afegeixen que “ens preocupen i, per a nosaltres, en aquest aspecte hi ha el gruix del dany reputacional que suposa l'informe de Gotham”.

Així, expliquen que "Grifols compra plasma a companyies propietat de la societat patrimonial familiar, la propietat de les quals pot revertir Grifols en base a opcions sense data de venciment, i que Grifols consolida tot i no tenir-hi participació, al·legant que en manté el control".

Últimas noticias