Grifols finalitza el reclutament de pacients per al seu assaig PRECIOSA

Més de 400 persones participen a l'estudi dissenyat

Per

Bolsamania | 18 jul, 2023

Grifols ha anunciat aquest dimarts que ha completat el reclutament de pacients del seu estudi PRECIOSA, un assaig clínic de fase 3 “per augmentar la supervivència dels pacients amb cirrosi descompensada i ascitis fins que disposin d'una opció de trasplantament”. Determinarà “el potencial del tractament a llarg termini amb l'albúmina” de la companyia.

Més de 400 pacients amb cirrosi descompensada amb ascitis participen a l'estudi, un assaig clínic "multicèntric, aleatoritzat (1:1), controlat, de grups paral·lels i obert". L'estudi s'ha realitzat a 69 centres d'Amèrica del Nord i Europa. L'objectiu és avaluar "l'eficàcia i la seguretat de l'administració a llarg termini d'Albutein, més el tractament mèdic estàndard".

L'albúmina és la proteïna més abundant del plasma. "Té propietats antioxidants i antiinflamatòries amb potencial per mitigar les complicacions associades a la cirrosi descompensada i la seva progressió a la fase següent de la malaltia", ha assenyalat l'empresa.

La cirrosi és "la principal causa de mort relacionada amb el fetge a tot el món, amb més d'1,32 milions de morts registrades el 2017", segons ha confirmat Grifols. Als Estats Units, “s'estima que aproximadament una de cada 400 persones adultes té cirrosi”. També les que arriben a patir "cirrosi descompensada quan apareixen complicacions com l'ascitis".

Sandra Camprubi, Sènior Director Clinical Operations de Grifols, ha destacat el "potencial de l'albúmina" per millorar la salut dels pacients amb "cirrosi descompensada fins que puguin rebre un trasplantament de fetge". A més, ha assegurat que "esperen compartir els resultats principals d'aquest estudi a l'últim trimestre del 2024".

Últimas noticias