Grifols començarà a provar en pacients el fàrmac oncològic 'GIGA-564'

Ho farà a través de la filial GigaGen com a part de l'assaig de fase 1 del medicament

Per

Bolsamania | 20 mai, 2024

La filial de Grifols GigaGen ha anunciat aquest dilluns que iniciarà la dosificació del primer pacient a l'assaig clínic de fase 1 que avalua la "seguretat i tolerabilitat" del seu fàrmac oncològic anti-CTLA-4, GIGA-564, per al tractament de tumors sòlids metastàsics o localment avançats, ha assenyalat la farmacèutica espanyola a través d'un comunicat.

"L'inici d'aquest assaig de fase 1 de GIGA-564 marca una fita significativa, ja que és el primer actiu oncològic de GigaGen que entra en fase de desenvolupament clínic", assenyala Carter Keller, vicepresident sènior de Grifols i responsable de GigaGen.

La companyia espera ara "poder portar a l'entorn clínic el rendiment antitumoral superior i la reducció de la toxicitat observada amb GIGA-465 en estudis preclínics".

"Hi ha una gran necessitat de desenvolupar teràpies innovadores per a tumors sòlids i creiem que GIGA-465 té el potencial de millorar els resultats dels pacients", afegeix Keller.

L'assaig el duen a terme investigadors del National Cancer Institute (NCI, per les seves inicials en anglès) dels EUA, que forma part dels National Institutes of Health del país, en estreta col·laboració amb GigaGen.

"GIGA-564, un anticòs monoclonal humà, es distingeix dels fàrmacs anti-CTLA-4 actualment disponibles. Altres fàrmacs anti-CTLA-4 es van dissenyar per bloquejar fortament la interacció de CTLA-4 amb els seus lligands, potenciant així la coestimulació de les cèl·lules T. No obstant, aquest mecanisme d'acció s'ha associat amb més efectes secundaris relacionats amb el sistema immunitari”, explica la companyia.

Últimas noticias