Grifols assaja amb un fàrmac per a la Covid que donaria immunitat immediata

Conté anticossos anti-SARS-CoV-2 obtinguts de donants de plasma que han superat la malaltia

Per

Bolsamania | 18 gen, 2021

Grifols iniciarà un nou assaig clínic a Espanya per avaluar la seguretat i eficàcia d'un nou medicament, que té com a base la immunoglobulina Gamunex-C i conté anticossos policlonals anti-SARS-CoV-2 obtinguts de donants de plasma que han superat la malaltia.

El medicament proporcionaria una protecció d'efecte immediat post-exposició a virus que seria especialment útil com a complement de la vacuna en la fase primerenca després de la vacunació, ha explicat la farmacèutica. A més, podria protegir la gent gran i personal sanitari, així com a pacients immunodeficients la vacunació als quals no està recomanada. També contribuiria a ajudar a contenir brots en llocs on no s'hagi iniciat la vacunació o aquesta no hagi estat completada, ha afegit.

Grifols preveu que aquest assaig clínic liderat pels investigadors Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet, de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, ​​comenci al mes de febrer de 2021 i els primers resultats podrien conèixer-ne a la primavera. A l'assaig participaran al voltant de 800 individus asimptomàtics, però positius de SARS-CoV-2 a test diagnòstic, a qui se'ls administrarà per via subcutània la immunoglobulina de Grifols rica en anticossos enfront de virus.

La immunoglobulina de Grifols, Gamunex-C, en la seva forma per a administració intravenosa, intramuscular o subcutània ha demostrat seguretat i eficàcia en la prevenció de diverses malalties infeccioses en pacients immunodeficients i s'utilitza des de fa més de 15 anys amb aquesta finalitat.

Pel doctor Mitjà "aquest tractament amb les immunoglobulines com a base proporcionaria una combinació d'anticossos policlonals que, davant els monoclonals, presenten una major diversitat que podria millorar la capacitat de protecció davant el virus".

Per la seva banda, el doctor Antonio Páez, director mèdic de Grifols, destaca que "la seva facilitat de conservació en nevera i l'administració subcutània afavoririen la distribució i utilització d'aquesta potencial teràpia, que podria administrar-se en qualsevol consultori mèdic evitant la visita a un centre hospitalari. Si es confirma la seva eficàcia, la nova teràpia es podria administrar a persones que haguessin donat positiu en test d'antígens i PCR en hospitals i xarxes sanitàries d'atenció primària".

Grifols té actualment més de 25 projectes de recerca en marxa per tractar les diferents fases de la Covid-19, des de la primerenca exposició a virus fins a l'hospitalització i cures intensives.

A l'octubre de 2020, Grifols va iniciar juntament amb altres companyies i diverses agències de salut nord-americanes l'assaig clínic ITAC (Tractament amb Immunoglobulina Anti-Coronavirus en Pacients Hospitalitzats) per testar l'eficàcia i seguretat de la immunoglobulina hiperimmune anti-SARS-CoV-2 en pacients hospitalitzats i greus. Els resultats de l'assaig ITAC es coneixeran durant la primera meitat de 2021.

Últimas noticias