Grenergy ven a Allianz 300MW solars a Espanya per més de 270 milions

Es tracta de la major operació duta a terme fins ara per la companyia renovable

Per

Bolsamania | 18 oct, 2023

Grenergy ha acordat la venda de prop de 300 megawatts procedents de dos actius fotovoltaics ubicats a Espanya a Allianz Capital Partners en nom de les companyies d'assegurances Allianz i altres inversors institucionals per 270,6 milions d'euros. Allianz Capital Partners és un dels gestors d'actius del Grup Allianz, una de les principals asseguradores i gestores d'actius del món, ha destacat Grenergy en un comunicat publicat aquest dimecres.

S'espera que el tancament de la transacció, que està subjecta al compliment de les condicions habituals, es produeixi el 30 de juny del 2025. Es tracta de la major operació duta a terme fins ara per Grenergy.

L'entrada en operació de les dues plantes serà previsiblement al segon semestre del 2024, i tots els ingressos d'energia fins a la data de tancament seran per a Grenergy. Així mateix, la companyia farà les activitats d'operació i de manteniment, així com la gestió de l'actiu durant la vida útil de les plantes.

AVANÇA EL PROJECTE VALKYRIA

La venda d'aquests dos parcs s'emmarca dins del projecte Valkyria, que es va començar a estructurar a principi d'any i avança a bon ritme, ha dit l'empresa. Grenergy va anunciar recentment el tancament de la primera fita del pla Valkyria, que s'ha articulat en diferents fases amb l'objectiu de "satisfer les necessitats dels inversors i maximitzar el valor dels actius".

Els recursos derivats de l'operació Valkyria permetran finançar el creixement previst per la companyia als propers anys. El proper 21 de novembre l'empresa té previst actualitzar el seu pla estratègic al seu primer 'Capital Markets Day'.

"Estem encantats d'anunciar el primer gran acord amb Allianz Capital Partners, que posa en relleu la confiança que ens dipositen empreses de primer nivell, esperant que sigui el començament d'una associació estratègica sòlida extrapolable a altres mercats", ha assegurat David Ruiz de Andrés, CEO de Grenergy.

Últimas noticias