Grenergy signa un PPA amb Enel per a la seva planta solar Matarani de 97 MW

S'estima que el parc entri en operació a mitjans del 2024

Per

Bolsamania | 11 set, 2023

Grenergy ha signat un contracte de venda a llarg termini (PPA, per les sigles en anglès) per subministrar a Enel Generación Perú energia verda procedent del parc solar Matarani, que està ubicat a la regió peruana d'Arequipa i que compta amb una potència pic de 97 MW.

En virtut de l'acord, proveirà un total de 2,7 TWh procedents de la planta andina en un període de 15 anys. Matarani, que és la tercera instal·lació renovable (solar i eòlica) més gran del Perú, ja està en construcció i la previsió és que entri en funcionament el 2024.

Amb una capacitat de producció anual de 260 GWh, es troba al desert de Mollendo, al departament d'Arequipa, que és una de les zones amb més radiació solar del món. Un cop es posi en marxa, proveirà el sistema nacional amb energia renovable equivalent al consum de 62.000 llars aproximadament.

Grenergy ha subratllat la seva "dilatada experiència" al país andí, on és present des del 2014 i on compta amb una plataforma de prop d'1GW. De fet, Llatinoamèrica és, juntament amb els Estats Units i Europa, una de les tres regions on l'empresa opera.

Aquest contracte se suma al recent anunciat per Grenergy a Xile per a la seva planta solar Gran Teno (241 MW).

“Seguim demostrant la capacitat de tancar grans acords en totes les geografies, atorgant-nos prou solidesa financera per continuar impulsant els nostres plans de creixement”, afirma David Ruiz de Andrés, conseller delegat de Grenergy.

Últimas noticias