Grenergy divideix el poder: proposa David Ruiz de president i Pablo Otín com a CEO

La companyia separa els dos càrrecs, les funcions dels quals exercia David Ruiz

Per

Bolsamania | 05 abr, 2024

Actualitzat : 15:43

El Consell d'Administració de Grenergy separarà els càrrecs de president del Consell i de conseller delegat, que fins ara ocupava David Ruiz de Andrés, fundador i accionista principal de la companyia. A més, proposaran el nomenament de Pablo Otín com a CEO als accionistes a la propera Junta General.

En un escrit remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Grenergy cita els seus accionistes el proper 7 de maig en primera convocatòria per votar aquestes propostes. La companyia preveu que se celebri la Junta General en aquesta primera convocatòria.

Si tirés endavant aquesta iniciativa, Ruiz de Andrés mantindria el càrrec de president executiu i seguiria al capdavant de les àrees corporatives i de les decisions estratègiques de la companyia. Per part seva, Otín, actual director d'operacions (COO) de la companyia, passaria a ser el conseller delegat i s'ocuparia de les divisions operacionals de l'empresa que inclou el desenvolupament, construcció i operació dels seus actius renovables.

Tot i això, Grenergy ha subratllat que, tant el conseller delegat, com el comitè de direcció i el conjunt de les àrees corporatives, continuaran depenent de Ruiz de Andrés.

"Amb aquest moviment, Grenergy posa en relleu el seu compromís amb les millors pràctiques en matèria de governança i transparència, eix estratègic de la companyia", ha subratllat la companyia espanyola.

Així mateix, la Junta també votarà la reelecció d'Ana Peralta Moreno i de Nicolás Bergareche Mendoza com a consellers independents de la companyia.

De la mateixa manera, els accionistes de Grenergy també hauran de donar el vistiplau als comptes anuals i a l'informe de gestió, així com a la reducció del capital social proposat per la companyia, entre d'altres. Sobre això últim, la companyia ha proposat una reducció en un import nominal màxim de 535.708,25 euros, mitjançant l'amortització d'un màxim de 1.530.595 accions pròpies de 0,35 euros de valor nominal cadascuna, representatives d'un màxim del 5% del capital social actual de la societat.

Últimas noticias