Gotham City torna a atacar Grifols, que publicarà els seus resultats després del tancament

Acusa BPC Plasma de realitzar préstecs encoberts a Scranton Enterprises

Per

Bolsamania | 14 mai, 2024

Gotham City Research ha tornat a llançar acusacions contra Grifols, que té previst presentar els resultats del primer trimestre aquest dimarts, després del tancament de mercat.

"BPC Plasma, al llarg dels anys, ha prestat fons que va rebre d'un tercer (molt probablement Grifols) Scranton Enterprises", l'empresa lligada a la família fundadora, ha indicat Gotham.

"No obstant, a diferència de Haema, BPC ha declarat des d'aleshores un dividend a Scranton. En lloc de pagar aquest dividend en efectiu, BPC ha cancel·lat préstecs per valor d'uns 266 milions d'euros que havia concedit a Scranton. Això ens porta a pensar que Scranton mai no va tenir la intenció de reemborsar aquests préstecs", ha afegit la polèmica empresa d'anàlisi.

Segons Gotham, "gairebé tota aquesta suma ha estat transferida sospitosament dels accionistes de Grifols en benefici dels accionistes de Scranton, que dona l'aparença d'haver estat transferida incorrectament".

"En la nostra opinió", ha conclòs Gotham, "el fet que hi hagués accionistes de Scranton al consell de Grifols, mentre es realitzava aquesta transacció, sembla un fracàs total del govern corporatiu".

Últimas noticias