Google defensa l'estructura que li permet pagar menys impostos a Espanya
La seva directora general desconeix els detalls sobre el pagament de l'IVA al propi país per les operacions a Espanya
- Després de ser preguntada per si la companyia va instal·lar el seu ‘hub’ europeu a Irlanda per tenir una menor pressió fiscal
- L'empresa paga la major part dels seus impostos als EUA, on es generen els productes i el valor
- En castellano: Google defiende la estructura que le permite pagar menos impuestos en España
Actualitzat : 14:45
La directora general de Google Espanya i Portugal, Fuencisla Clemares, ha assegurat que la companyia tecnològica respecta la legislació que existeix a nivell internacional en matèria fiscal, que és la que permet a l'empresa mantenir el tipus d'estructura sota la qual opera actualment i pagar menys impostos a Espanya.
Durant un esmorzar informatiu, Clemares, que ha assegurat desconèixer els detalls sobre el pagament de l'IVA al propi país per les operacions a Espanya, ha incidit que la legislació fiscal internacional ha estat dissenyada pels polítics i és "extraordinàriament complexa".
"Nosaltres la respectem i avui per avui et permet aquest tipus d'estructures", ha indicat la directora general de Google a Espanya i Portugal després de ser preguntada per si la companyia va instal·lar el seu ‘hub’ europeu a Irlanda per tenir una menor pressió fiscal que altres països de la regió on genera negoci.
En aquest sentit, ha assegurat que Google compleix "estrictament" amb les lleis internacionals que existeixen i està pagant impostos. Així, ha afegit que paga a prop d'un 19% en l'Impost de Societats, però ha matisat que la major part se’n paga als Estats Units, que és on es generen els productes i el valor.
La setmana passada, Alphabet, matriu de Google, va presentar una pèrdua de 3.020 milions de dòlars durant l'últim trimestre de 2017 en registrar un impacte negatiu de 9.900 milions de dòlars per la reforma fiscal als Estats Units. Excloent-ne aquest càrrec, la tecnològica hauria guanyat 6.837 milions de dòlars durant aquest període davant els 5.333 milions del mateix període de 2016.
En aquest context, ha ressaltat que Google advoca per una legislació més homogènia a Europa, que, a més, sigui "moltíssim més transparent i més equitativa per a tothom". En la seva opinió, això s'ha de revisar en el marc de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE).
MULTA ANTIMONOPOLI I SORTIDA DE LA XINA
Sobre la multa de 2.420 milions d'euros que la Comissió Europea va imposar a Google per abús de posició dominant al seu servei de comparació de compres en línia, Clemares ha incidit que la companyia no hi està d'acord i ha recordat que ja l’havia estat recorreguda.
No obstant això, ha assenyalat que s'estan introduint canvis al seu servei i que estan treballant amb agregadors perquè puguin pujar productes a la seva plataforma.
Respecte a la sortida de la companyia de la Xina, Clemares ha assenyalat que no coneix els detalls d'aquesta operació, però ha recordat que van decidir abandonar el país perquè no estaven disposats a censurar els resultats com els demanava el govern xinès.
En aquest sentit, la directora de Google Espanya i Portugal ha afegit que a Google desconeixen què serà la situació en el futur d'aquest cas. "Com evolucionarà el govern xinès no ho sabem", ha afegit.