Goldman avisa: aquestes són les altres empreses que patiran per la Xina

Després de les advertències d'Apple, Caterpillar i Nvidia

Per

Bolsamania | 29 gen, 2019

El que ha passat amb Apple, amb Caterpillar i amb Nvidia n’és només una mostra. Els experts de Goldman Sachs adverteixen que altres companyies veuran afectades els seus comptes per l'alentiment econòmic de la Xina.

En un informe publicat divendres, i recollit per CNBC, Goldman inclou les empreses amb grans vendes internacionals, especialment aquelles amb un percentatge important d'ingressos provinent del gegant asiàtic. En concret, va avisar sobre Nvidia abans que el fabricant de xips realitzés aquest dilluns una retallada d'objectius.

Els altres noms que integren la llista de Goldman són Broadcom, Micron Technology, Qualcomm, Qorvo, Skyworks Solutions i Wynn Resort. Aquestes sis companyies, al costat de Nvidia, obtenen més de la meitat de les seves vendes de la Xina, segons expliquen els analistes de Goldman Sachs.

Les accions de Nvidia van arribar a desplomar-se un 17% dilluns després que la companyia baixés les seves previsions d'ingressos per al quart trimestre citant "el deteriorament de les condicions macroeconòmiques, particularment a la Xina". Les accions de Caterpillar van caure més del 9% durant la passada jornada després que la companyia assenyalés els aranzels i una desacceleració a la Xina com a factors principals en els seus decebedors resultats del quart trimestre.

La Xina sembla que està sent i serà un tema recurrent durant aquesta temporada de beneficis, durant la qual les principals empreses fan sonar les alarmes sobre la desacceleració econòmica de la segona economia més gran del món. Apple va ser la primera a donar la mala notícia quan va reduir les seves previsions d'ingressos en un 8% el 2 de gener a causa de la menor demanda a la Xina. El creixement econòmic del país el 2018 es va reduir al seu nivell més baix en 28 anys, enmig del debilitament de la demanda interna i el càstig dels aranzels nord-americans. Recordem que Apple publica els seus comptes definitius aquest dimarts.

Amb tot, Goldman ha estat preparant els seus clients perquè evitin les accions amb gran exposició internacional. "Les tensions globals sobre la política comercial i la relació econòmica entre els Estats Units i la Xina tindran un paper clau en el futur rendiment relatiu de les empreses", va dir divendres David Kostin, estrateg principal de renda variable nord-americana de Goldman Sachs. La companyia també va assenyalar la fortalesa del dòlar com un risc per a les empreses multinacionals.

Per als inversors que volen protegir-se dels riscos internacionals, Goldman Sachs ha creat una cistella d'empreses centrades en les vendes nacionals. Verizon, CVS, Charles Schwab i Intuit es troben entre les empreses amb el 100% de les vendes als Estats Units.

Últimas noticias