Goirigolzarri reconeix que no és el millor moment per privatitzar Bankia
L'acció cotitza per sota dels 3,5 euros per acció
José Ignacio Goirigolzarri ho reconeix: no és el moment de vendre Bankia. El president de l'entitat ha afirmat aquest dimecres a Granada que, a la vista dels indicadors, "no sembla el millor moment" perquè l'Estat avanci en la privatització de l'entitat, encara que haurà de ser l'accionista (el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària) el que ho decideixi.
Goirigolzarri s'uneix així a l'únic missatge que s’ha llançat des del Govern al voltant d'aquesta qüestió. "No és el moment de plantejar-se vendre", va assenyalar recentment Nadia Calviño, la ministra d'Economia i Empresa, en referència a la cotització de l'entitat. Bankia, com la majoria dels bancs cotitzats, no passa pel seu millor moment en borsa, ja que els seus títols es negocien actualment per sota de 3,5 euros, molt lluny dels 4,06 euros per acció als quals va col·locar un 7% de la seva participació el FROB el passat desembre.
Durant la seva intervenció en un esmorzar organitzat pel diari 'Ideal', Goirigolzarri ha assenyalat que la seva obligació com a gestor és "desenvolupar un projecte professional i independent per generar valor a tots els accionistes". "Haurà de ser, en aquest sentit, l'accionista el que decideixi quan, com i a quin preu" s'emprèn la privatització, si bé, des del respecte a "la responsabilitat del Govern" i segons els indicadors, "no sembla el millor moment "per una desinversió. El FROB és el propietari del 60,9% del capital de Bankia després de la fusió amb BMN.
El president de Bankia ha reconegut que s'han produït "canvis molt importants al sector bancari" i ha apuntat "com a reptes el problema de rendibilitat, no només a Espanya, sinó també a Europa, i que "el sector s'enfronta a reptes estratègics molt complexos per la revolució tecnològica, els canvis d'hàbits dels clients i canvis de regulació que permeten l'entrada de nous competidors".
També ha afirmat que, quan es va incorporar a l'entitat el maig de 2012, les línies de treball que "es van definir i que avui segueixen vigents van ser quatre: govern corporatiu, principis i valors, equip i clients".
"Aquests principis continuen sent avui vàlids per a nosaltres, i són els que ens estan conduint a la fusió amb BMN", ha assegurat, posant en relleu que la fusió consolida a Bankia "com a quarta entitat a Espanya en atorgar gran presència en mercats i regions amb un fort potencial de creixement, com ho és, sens dubte, Granada i la seva província".