Govern i Xunta acorden treballar en una venda "efectiva" d'Alcoa, que no es va presentar a la reunió
La multinacional no ha arribat a cap acord amb el comitè després de finalitzar el període de consultes de l'ERO
Alcoa no ha s'ha presentat a la taula multilateral convocada pel Govern central aquest dimecres per intentar desbloquejar la situació després que la multinacional no hagi arribat a un acord amb el comitè d'empresa abans d'acabar el període de consultes de l'ERO.
Quan ha acabat la trobada -que es va celebrar de manera telemàtica des de les 20,30 hores-, en un comunicat conjunt, el Ministeri d'Indústria, Xunta i sindicats -CC.OO., UGT i CIG- han mostrat "el seu compromís de continuar treballant units per aconseguir que el procés de compravenda de la planta d'Alcoa San Cibrao tingui les certeses necessàries perquè aquesta operació sigui efectiva".
"Totes les parts entenen que aquesta és la millor manera de garantir tant el manteniment de l'activitat industrial com dels llocs de treball a la comarca d'A Marinha", asseguren a l'escrit. Així mateix, el Govern central, l'Executiu gallec i els sindicats demostren "de manera conjunta el seu suport al comitè d'empresa".
Després d'unes 30 hores de reunió entre la direcció d'Alcoa i el comitè, no s'ha arribat a un acord, i aquest dimecres ha expirat el termini de negociació de l'acomiadament col·lectiu de 534 empleats de la planta d'alumini d'A Marinha.
El Comitè i Alcoa s'han citat de nou aquest dijous sense que s'hagin signat encara les actes finals de consultes de l'ERO. La multinacional estatunidenca insisteix a parar les cubes i en l'acomiadament, mentre els treballadors demanen que atengui l'oferta de Liberty House que vol adquirir el complex d'A Marinha.
Mentrestant, la Xunta ha avisat a la companyia que pot incórrer en frau de llei si no desisteix de l'ERO i s'asseu a negociar amb el soci industrial.