Gestamp mantindrà un 'pay out' del 30% fins al 2027 i preveu elevar el ROCE al 17,5%

La companyia ha celebrat avui a Berlín el seu segon 'Capital Markets Day'

Per

Bolsamania | 20 jun, 2023

Gestamp s'ha fixat com a objectiu per al període 2023-2027 mantenir una retribució a l'accionista del 30% del benefici net anual. Així mateix, preveu augmentar la mesura del ROCE (Return on Capital Employed) des del 14% actual fins a un 17,5% el 2027, "reflexant el compromís adquirit per incrementar l'eficiència de l'empresa a generar beneficis sobre la base del capital invertit".

Així ho ha manifestat la companyia aquest dimarts a la seva segona edició del 'Capital Markets Day' celebrada a Berlín, durant la qual ha explicat als inversors el Pla Estratègic 2023-2027.

El Pla inclou "una planificació clara per generar valor a tots els accionistes: clients, proveïdors, inversors i treballadors", ha subratllat l'empresa especialitzada en el disseny, desenvolupament i fabricació de components metàl·lics d'alta gamma per a la indústria de l'automoció.

"Gestamp té una estratègia clara i definida basada en la disciplina financera per ser soci proveïdor a la nova mobilitat", ha indicat en un comunicat.

MÉS DE LA MEITAT DELS INGRESSOS, DEL VEHICLE ELÈCTRIC

Al Pla Estratègic, Gestamp recull els passos a seguir per mantenir el seu actual ritme de creixement, aprofitant les oportunitats que presenta la transformació a la indústria de la mobilitat. El Pla busca assolir un nou nivell de creixement com l'experimentat entre el 2017 i el 2022, període durant el qual el contingut de peces produïdes per Gestamp present als vehicles a nivell mundial ha augmentat en més d'un 30%.

El volum de producció de vehicles, el vehicle elèctric, el creixement d'outsourcing per part de fabricants i l'increment de quota de mercat gràcies al posicionament estratègic són les bases sobre les quals Gestamp basa les seves previsions de creixement a futur. D'una banda, s'estima que el mercat de producció de vehicles elèctrics incrementi quatre vegades la mida dels propers quatre anys. En aquest context, Gestamp preveu que el 2027 més de la meitat dels seus ingressos procediran d'aquest segment del negoci. D'altra banda, l'especialització requerida pels clients en el disseny i la fabricació del vehicle elèctric suposa una oportunitat per incrementar la seva quota de mercat, ha dit l'empresa. Així mateix, el Pla Estratègic manté la tendència de Gestamp de diversificar el negoci per estar molt a prop dels seus clients en qualsevol àrea geogràfica.

“Estem preparats pel repte que representa la mobilitat sostenible per a futures generacions. El nostre objectiu, a curt termini, és acompanyar els nostres clients i proveïdors en la transició a una mobilitat més sostenible. És per això també, per la qual cosa hem adquirit una participació en Gescrap que contribueix al repte global i a llarg termini del cotxe zero emissions. Les nostres fortaleses ens permetran aprofitar l'electrificació de la mobilitat per ser el soci proveïdor dels nostres clients i millorar la nostra proposta de valor amb els inversors, els proveïdors i els nostres treballadors”, ha declarat Francisco J. Riberas, president executiu de Gestamp.

Últimas noticias