Genomica (PharmaMar) signa el seu primer acord de comercialització a la Xina

Per liderar el desafiament global que suposa el diagnòstic precoç del càncer de cèrvix al gegant asiàtic

Per

Bolsamania | 18 feb, 2019

PHARMA MAR

15:22 20/09/24

  • 48,14
  • 1,30%0,62
  • Max: 48,90
  • Min: 47,64
  • Volume: -
  • MM 200 : 35,53

Genomica, empresa de diagnòstic molecular pertanyent a PharmaMar, ha anunciat la signatura del seu primer contracte a la Xina amb l'empresa HuaSin, dedicada a l'equipament mèdic, per liderar el desafiament global que suposa el diagnòstic precoç del càncer de cèrvix a la Xina. L'empresa espanyola disposa, segons ha declarat, d'una de les eines "més avançades i eficaces" per al diagnòstic molecular del virus del papil·loma humà (VPH).

El diagnòstic precoç del VPH podria evitar en gran mesura el desenvolupament posterior del càncer del coll uterí (cèrvix), un tipus de càncer que afecta més de mig milió de dones al món cada any, dels quals aproximadament un 25% es dona a la Xina. El càncer de cèrvix és el segon càncer més freqüent en dones al país asiàtic, després del de mama, i provoca a prop de 50.000 defuncions a l'any.

El VPH és la infecció de transmissió sexual més comú en el món que pot provocar càncer. Segons les estadístiques, entre un 75-80% d'homes i dones sexualment actius poden contraure aquest virus en algun moment de la seva vida, virus responsable del 10% dels casos de càncer de cèrvix en dones.

A l'actualitat, la tecnologia desenvolupada per Genomica permet identificar el tipus concret de VPH que pateix la pacient i avaluar el risc de patir càncer.

El kit de diagnòstic molecular de Genomica, que es comercialitzarà a la Xina sota el nom ‘Di Bao', aporta al professional metge la informació necessària per a la presa de decisions clíniques pel que fa al tractament i la vigilància de la pacient. Aquest kit de diagnòstic complementa, i en alguns casos substitueix, la citologia tradicional, perquè la citologia mostra si el virus del VPH s'ha produït alguna alteració cel·lular, mentre que el diagnòstic molecular de Genomica indica si el virus està present i de quin tipus de cep concreta del virus es tracta.

Últimas noticias