Genç (BBVA): "Més de la meitat del nostre negoci sostenible es va canalitzar a Espanya"

Creu necessari invertir 275 milions de dòlars fins al 2050 per aconseguir un món 'zero net'

Per

Bolsamania | 17 mai, 2023

Espanya és un mercat fonamental per impulsar la sostenibilitat al BBVA. El banc va canalitzar 7.809 milions d'euros en negoci sostenible en aquest mercat durant el primer trimestre del 2023, un 40% més que durant el mateix període de l'any anterior i més del 50% del total (uns 14.000 milions) mobilitzats pel Grup BBVA. "Més de la meitat del nostre negoci sostenible al primer trimestre de l'any es va canalitzar a Espanya, un rècord", ha assenyalat el conseller delegat de BBVA, Onur Genç, aquest dimecres durant la XVIII Trobada del Sector Bancari organitzat per IESE.

A l'inici de la seva intervenció, Onur Genç ha destacat que les societats tenen davant seu tres grans reptes mediambientals i socials, que requereixen l'acció de governs, empreses, sector financer i de tota la societat civil: la descarbonització, la preservació i l'expansió del capital natural i el creixement inclusiu.

En aquest sentit, BBVA ha situat la sostenibilitat com una prioritat estratègica i ha triplicat el seu objectiu de canalització de negoci sostenible fins als 300.000 milions d'euros entre el 2018 i el 2025. Al tancament del març del 2023 ja ha arribat a la meitat d'aquesta xifra.

Onur Genç ha recordat que cal invertir 275 milions de milions de dòlars fins al 2050 per aconseguir un món amb zero emissions netes. Es tracta de la disrupció econòmica més gran de la història i suposa un 8% del PIB mundial anual fins a aquesta data. Espanya ha d'invertir cada any més de 100.000 milions d'euros per assolir aquest objectiu (més del 7% del PIB anual d'Espanya), ha subratllat.

REGULADORS I SUPERVISORS

Onur Genç ha indicat que la col·laboració dels reguladors i supervisors és necessària per enfrontar-se a l'enorme desafiament que suposa la descarbonització de l'economia.

"La visió de reguladors i supervisors és positiva. S'estan fent esforços per ajudar els bancs en el camí cap a la descarbonització" dels seus clients, ha afirmat.

El conseller delegat de BBVA ha advocat per un marc regulador més senzill, especialment en matèria del reporting exigit als bancs. Per a una entitat global com el BBVA, la prioritat és evitar la fragmentació. "Hem de trobar una manera d'harmonitzar el reporting", ha puntualitzat.

Genç ha defensat que no cal deixar ningú de banda. "Hem de centrar-nos en la transició, en promoure el canvi a totes les companyies", ha dit. "El més rellevant és el canvi, no el punt de partida" de cada empresa, ha explicat.

Per acabar, Onur Genç ha emfatitzat que la descarbonització no és només un repte, sinó una oportunitat que els bancs espanyols “ens estem prenent molt de debò”.

Últimas noticias