Gas Natural es dirà Naturgy a partir d’ara i obre la porta a tornar a Catalunya

"Volem que ens reconeguin com una companyia energètica, i no només gasista", ha dit Reynés

Per

Bolsamania | 27 jun, 2018

Gas Natural inicia una nova era. Ha fet creu i ratlla i des d'ara ja no es dirà així, sinó que la companyia ha decidit canviar el seu nom a Naturgy Energy Group, SA. Així ho ha comunicat el president de l'energètica, Francisco Reynés, durant el seu discurs inaugural de la Junta General d'Accionistes, que per primera vegada s'ha celebrat a Madrid, després del trasllat de la companyia com a conseqüència de la crisi política a Catalunya. Encara que podria no ser una cosa definitiva.

"Per què no canviar?", S'ha preguntat Reynés durant la roda de premsa que ha ofert abans de la junta per donar detalls sobre la marxa del negoci i durant la qual ha comunicat un augment del 34% del benefici fins al maig, cosa gens habitual. Aquesta companyia, ha dit el seu màxim responsable, "ha canviat diverses vegades de nom" i ara torna a ocórrer "no per mania, sinó perquè a hores d'ara necessitem un nom que mostrarà l'aspiració internacional de l'empresa, amb un nom i un logo curt, que englobi totes les potes i no només el gas natural", ha remarcat.

"Volem que ens reconeguin com una companyia energètica, i no només gasista", ha dit Reynés per justificar el canvi de nom a Naturgy. El canvi d'identitat corporativa tant a Espanya com a nivell internacional es deu, segons Reynés, al fet que "un pla tan ambiciós" com el que presentaran aquest dijous a Londres als analistes i inversors (el Pla Estratègic 2018-2022) ha de "dur-se a terme recolzat per una aposta de major internacionalització i modernització", i precisament "en això es basa el nou nom i el nou logo". És una mostra que l'elèctrica està "enfocada cap a la innovació, digitalització, simplicitat i globalitat i que representa la nova etapa", ha remarcat.

"El canvi és necessari", diu el vídeo que s'ha projectat durant la junta per explicar el perquè del canvi a Naturgy, que segons la companyia representa valors "senzills i àgils, flexibles, respectuosos amb l'entorn", i reflecteix el pas que dona l'energètica per ser reconeguda a escala global com una marca "que ajuda a fer un món millor".

Naturgy, que és també la nova marca internacional per a tots aquells països on la companyia està present, canviarà també la seva denominació al mercat. Així, el nou ticker amb el qual Naturgy serà present a l'IBEX 35 serà NTGY.

TORNADA A BARCELONA?

Encara que aquesta no és l'única novetat que ha protagonitzat Naturgy aquest dimecres. La novetat de la celebració de la junta a Madrid ha desencadenat moltes preguntes al respecte, sobre si és un canvi normatiu o si la companyia té la porta oberta a tornar a Catalunya. I Francisco Reynés ha estat clar: "Res és per sempre", ha dit.

La companyia va aprovar el canvi de seu a l'octubre de 2017 davant la crisi política desencadenada a Catalunya pel desafiament independentista, però Reynés ha donat a entendre que aquesta decisió no està escrita en pedra i que, per tant, hi ha possibilitat que l'empresa decideixi tornar a Barcelona en un futur si les aigües es calmen i si considera que els perills i la incertesa que el van portar a traslladar-se a Madrid han desaparegut.

Últimas noticias