GameStop torna a disparar-se: el retorn de 'Roaring Kitty' reviu les accions meme

AMC també se suma al frenesí comercial

Per

Bolsamania | 14 mai, 2024

Estem davant del retorn del 'boom' de les accions meme? És la pregunta que es fa el mercat després que GameStop es disparés aquest dilluns un 74,46% a Wall Street, tot i que va arribar a pujar fins a un 110%, i els títols d'AMC tanquessin amb avenços del 78,35%. Aquest dimarts les dues companyies estenen el ral·li alcista i registren guanys del 40% al 'premarket' de la borsa nord-americana després de la tornada de Roaring Kitty a les xarxes socials.

"Els moviments reviuen la nostàlgia dels memes del 2021, però és poc probable que aquestes accions tornin a la seva glòria original", explica Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

En aquest sentit, l'experta fa referència a quatre arguments. El primer està relacionat amb un entorn macroeconòmic diferent. "Estem en un període de taxes d'interès més altes i polítiques monetàries estrictes en què la Reserva Federal (Fed) i altres bancs centrals ja no estan injectant diners de rescat de la pandèmia al sistema", afegeix.

En segon lloc, els estalvis han anat disminuint des del final de la pandèmia per coronavirus. A més, creu que "els volums de negociació no estan ni a prop dels del 2021: al voltant de 700.000 opcions van canviar de mans aquest dilluns, mentre que aquesta xifra rondava els 8,5 milions el 2021".

I en quart lloc, la majoria dels comerciants al detall saben que si són els últims a entrar-hi, ho perdran tot. "Per descomptat, pel fet que la història del meme és irracional, no podem predir què segueix. Però gràcies, Roaring Kitty, per donar vida a un dia que altrament hauria estat de llargues hores d'espera per les xifres d'inflació dels Estats Units i Europa”, comenta Ozkardeskaya.

Roaring Kitty és el pseudònim que empra en xarxes socials Keith Gill, un antic comercial de Massachusetts Mutual Life Insurance, que va saltar a la fama entre finals del 2020 i principis del 2021 per ser un dels líders d'una comunitat organitzada a través de la plataforma Reddit que amb les seves compres va disparar el valor a borsa de GameStop.

Aquest dilluns, l'inversor publicava a la xarxa social X, abans Twitter, una imatge en què es pot veure un home incorporant-se de la cadira on està assegut i prenent una actitud activa, un meme utilitzat pels 'gamers' per indicar que s'estan prenent el joc de debò.

El primer post de Roaring Kitty a la plataforma des del 2021 desencadenava una autèntica bogeria i, des de llavors, ha estat vist més de 23 milions de vegades.

"El cert és que cadascú sembla haver-li donat una interpretació diferent, encara que a l'últim vídeo publicat acabava amb una frase clara: 'oh, ja tinc la vostra atenció?'. Això deixa la porta oberta fins i tot que pugui començar a fer novament directes a Youtube, que és pel que va saltar a la fama", conclouen els analistes d'XTB.

Últimas noticias