GameStop es dispara després d'una publicació de l'impulsor de l'acció meme

L'inversor conegut com a Roaring Kitty ha tornat a la càrrega després de gairebé tres anys de silenci

Per

Bolsamania | 13 mai, 2024

Les accions de GameStop es disparen aquest dilluns a prop d'un 30% a Wall Street per una publicació en xarxes socials de l'inversor conegut com a Roaring Kitty, un dels principals impulsors de l''acció meme' i de les fortíssimes alces que va experimentar la companyia el 2021.

En concret, Roaring Kitty ha realitzat a la matinada d'aquest dilluns una publicació a la xarxa social X, abans coneguda com a Twitter, que consisteix només en una imatge en què es pot veure un home incorporant-se de la cadira on està assegut i prenent una actitud activa. Tot i això, aquesta publicació, que arriba després de gairebé tres anys de silenci per la seva banda, no incorpora cap text, encara que els inversors semblen haver-ho interpretat com un retorn a la compra d'accions de la companyia.

Roaring Kitty'és el pseudònim que empra en xarxes socials Keith Gill, un antic comercial de Massachusetts Mutual Life Insurance, que va saltar a la fama entre finals del 2020 i principis del 2021 per ser un dels líders d'una comunitat organitzada a través de la plataforma Reddit que amb les seves compres va disparar el valor a borsa de GameStop.

Aquest auge del procés conegut com a 'acció meme' va suposar també una mena d'atac contra venedors en curt i fons de cobertura que es mostraven pessimistes sobre la cadena de botigues de videojocs, ja que va obligar aquestes entitats a cobrir les seves posicions curtes, cosa que va disparar la cotització del valor.

Un dels fons més afectats en aquell moment va ser Melvin Capital, que va acumular fortes pèrdues per la seva posició curta sobre GameStop, i va rebre un suport financer per part d'altres entitats de gairebé 3.000 milions de dòlars.

El furor desfermat sobre les accions de la companyia va elevar la seva valoració des dels 3 dòlars fins a més de 120 dòlars en només tres mesos, cosa que va provocar que plataformes com Robinhood decidissin limitar la negociació d'accions en curt.

Últimas noticias